Soini ei korota veroprosenttejaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana vuoden 2020 veroprosenteista.

Tuloveroprosentiksi päätettiin sama kuin kuluvana vuonna, eli 21,75.

MAINOS

Kiinteistöverot ovat myös samat kuin aiemmin. Yleinen kiinteistövero on 1,1 prosenttia.

Vakituisen asunnon kiinteistövero 0,6, muiden asuinrakennusten kiinteistövero 1,35, rakentamattomat rakennuspaikat, ei määrätty, yleishyödylliset yhteisöt nolla ja voimalaitokset 3,1 prosenttia. Prosentit hyväksyttiin ilman äänestyksiä.

Tekninen lautakunta ja hallitus olivat esittäneet vesitaksaan ja jätevesitaksaan viiden prosentin nousua. Vesihuoltolaitoksen tilikauden alijäämä on ollut 2016 vuonna 70399 euroa ja 2018 vuonna 30652 euroa.

Viemärilaitoksen tilikauden alijäämä vuonna 2016 on ollut 22002 euroa ja 2018 vuonna 40412 euroa. Vesitaksoista äänestettiin. Puhtaan veden taksoista Hilkka Raitanen esitti, että korotusta ei tehdä. Atte Apilasaho kannatti esitystä.

Korotus tehtiin äänin 18-2. Jäteveden korotusesitys voitti äänin 18-3.

Osayleiskaavan laatiminen Kimpilamminkaan alueelle hyväksyttiin. Soinin puolelle on suunnitteilla 24 tuulivoimalaa ja Ähtärin puolelle kymmenen voimalaa.

Kaavassa on monta vaihetta ja kuulemistilaisuuksia ja asukkaiden toiveita pyritään ottamaan huomioon.

Kunnanjohtaja Viitasaaren mukaan yhden voimalan kiinteistöverotuotto kunnalle on 20000-30000 euroa. Valtuutettu Marjastiina Sorvali esitti, että kaavan laatiminen keskeytetään asukkaiden ja luontoarvojen takia. Häntä ei kuitenkaan kannatettu.

Valtuuston kokouksessa huomioitiin tasakymmeniä täyttänyttä Kari Laasalaa ja kunnanjohtajan tehtävät Soinissa jättävää Juha Viitasaarta.

Hän tulee kuitenkin ensi viikon tiistain valtuuston kokoukseen asiantuntijajäsenenä esittelemään asiaa, jossa Soini myy omistamansa Kuusiolinna Terveys Oy:n osakkeet Pihlajalinna Oy:lle. Kauppahinta on Soinin osalta n. 1929000 euroa.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliNyt on aika ottaa influenssarokotus!
Seuraava artikkeliSoinille liki 2 miljoonaa Kuusiolinna Terveyden osakkeista