11.6 C
Alajärvi
maanantai 29.5.2023
spot_img

Soinille liki 2 miljoonaa Kuusiolinna Terveyden osakkeista

Soinin kunnanhallitus esittää 19.11. kokoontuvalle valtuustolle periaateratkaisun hyväksymistä, että Soini myy omistamansa Kuusiolinna Terveys Oy:n osakkeet Pihlajalinna Oy:lle. Kauppahinta on Soinin osalta noin 1929000 euroa.

Mikäli kaikki Kuusiokunnat hyväksyvät kaupan, laskee kuntien omistajuus yhtiössä 49 prosentista 3 prosenttiin.

Kuusiolinna Terveys Oy tuottaa normaalisti edelleen 24.3.2015 allekirjoitetun palvelusopimuksen mukaisesti sosiaali- ja terveyspalvelut sovitulla tasolla vuoteen 2030 saakka.

Myös osakassopimus säilyy voimassa, mikä takaa kuntien hallituspaikkojen säilymisen yhtiössä omistuksen vähetessäkin.

Kaupan toteutuminen edellyttää, että myös Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä hyväksyy kauppaan liittyvän palvelusopimuksen tulkintapöytäkirjan.

Palvelusopimuksen mukaisen toiminnan jatkumiseksi ja hyvän yhteistyön edellytysten varmistamiseksi on tulkintapöytäkirjassa todettu ja ratkaistu tähän mennessä esille tulleet asiat ja samalla vahvistetaan seurantaryhmän roolia palvelusopimuksen valvonnassa.

Kauppaa on valmisteltu aiemmin, jo vuonna 2018. Yhtiön osakkeiden arvon määrityksessä on käytetty ulkopuolista asiantuntijaa.

Lisäksi kunnanhallitus merkitsi tiedokseen, että Soinin kunta on myynyt omistamansa Pihlajalinnan Oy:n osakkeet. Osakkeita oli 5648 kappaletta. Niiden ostohinta oli 10,50 euroa per osake ja myyntihinta 15,32 euroa per osake.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät