Hei, sinä kutsuntaikäinen nuori mies! Aikalisä tukee ja auttaa ongelmissa!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven ja Vimpelin vuonna 2001 syntyneiden nuorten miesten kutsunnat järjestetään Alajärven seurakuntatalolla tiistaina 19.11. kello 9 alkaen.
Kutsunnat koskettavat 91 alajärveläistä ja 13 vimpeliläistä miestä.

Kutsunnoissa he saavat hyvin tietoa armeija-ajasta, mutta monia kysymyksiä voi mielen päälle jäädä silti. Tästä syystä kutsuntapaikalta löytyvät myös etsivät nuorisotyöntekijät Kaisa Karvonen ja Mira Luomala Aikalisä -toiminnan myötä.

MAINOS

Aikalisä on opetus- ja kulttuuriministeriön koordinoimaa ja kaikille kutsuntaikäisille nuorille miehille ja varusmies- sekä siviilipalvelusikäisille miehille ja naisille tarkoitettu tukipalvelu.

Siinä nuori saa oman nimetyn ohjaajan, tukea elämäntilanteen selvittelyyn, apua parhaiden ratkaisujen löytymiseen sekä tietoa ja ohjausta erilaisiin palveluihin.

Ohjaajat ovat toimintamalliin perehdytyksen saaneita ammattilaisia, jotka tarjoavat nuorelle mahdollisuuden arvioida omaa elämäntilannettaan ja toimintavaihtoehtojaan matalalla kynnyksellä.

Toiminta on aina luottamuksellista, vapaaehtoista ja maksutonta. Siihen voi hakeutua jo ennen kutsuntoja, paikan päällä kutsunnoissa tai niiden jälkeen, palveluksen aikana tai palveluksen päättyessä.

– Eli jos on mitä tahansa kysymyksiä, liittyipä ne sitten tukiin tai esimerkiksi siihen, mitä tehdä jos palvelukseen astumiseen tuleekin lykkäystä suunnitellusta tai jos tulee vapautus kokonaan? Jos joku asia huolestuttaa tai aiheuttaa kysyttävää, niin meiltä voi kysyä, Kaisa ja Mira sanovat.

Kutsuntatilaisuudessa Kaisa ja Mira löytyvät aulasta koko päivän ajan ja he jakavat Aika-lisä esitettä yhteystietoineen. Kysymyksiä voi esittää jo tuolloin, mutta myös myöhemmin voi olla yhteydessä.

– Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, olipa huoli tai tiedon tarve mikä tahansa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Kamerakerhon näyttely kirjastolla
Seuraava artikkeliAamu Lakeuksilla -konsertti yhdistää harmonikan ja kitaran soinnin