2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Aamu Lakeuksilla -konsertti yhdistää harmonikan ja kitaran soinnin

Lehtimäellä entisen kunnantalon auditoriossa ja viikkoa myöhemmin Villa Väinölässä kuullaan mielenkiintoinen ja mielenkiintoisella tavalla harmonikan ja kitaran äänimaailman yhdistävä konsertti.

Esiintyjinä ovat omien soittimiensa osaajat, klassisen kitaransoiton koulutuksen saanut, Turkista Ankarasta vuosi sitten Lehtimäelle muuttanut Gökhan Arifoglu ja harmonikansoittoa Jyväskylän konservatoriossa ja myöhemmin Ulmissa Saksassa opiskellut Heikki Jokiaho Lehtimäeltä.

MAINOS

Lehtimäen konsertti kuullaan sunnuntaina 17.11. kello 14 ja Villa Väinölässä konsertti järjestetään sunnuntaina 24.11. kello 14.

Konsertin esiintyjistä Heikki Jokiaho on valmistunut musiikin soitonopettajaksi 1994 ja diplominsa hän suoritti vuotta myöhemmin. Tämän jälkeen hän on suorittanut jatko-opintoja musiikkikorkeakoulussa Ulmissa.

Kilpailuvoittoina hänellä on mm. -92 valtakunnallisen Viljo Vesterinen -kilpailun voitto ja vuonna 1994 Italiassa hän voitti harmonikan MM-tittelin duo- ja trio -sarjoissa Trio Fratres -kokoonpanossa.

Vuosien konserttiuran jälkeen Jokiaho on keskittynyt opetukseen nykyisin Alajärven musiikkiopistossa sekä Soinin yhtenäiskoululla.

Gökhan Arifoglu puolestaan on kotoisin Turkista Ankarasta ja Lehtimäelle hän on tullut syyskuussa 2018. Hän on opiskellut Abant Izzet Baysal sekä Kirikkale -yliopistoissa, joista jälkimmäisestä hän on suorittanut musiikkitieteen 2014, musiikin opettajan tutkinnon 2015 ja maisteritutkinnon 2018.

Ennen Lehtimäelle saapumistaan Gökhan työskenteli yksityiskoulussa musiikinopettajana antaen mm. kitara- ja piano-opetusta valmistelin opiskelijoita konservatoriokokeisiin.

Suomeen ja Lehtimäelle Gökhan löysi tiensä vapaaehtoistyön kautta. Hän sai tietää Lehtimäen opistosta, johon etsittiin vapaaehtoistyöntekijää. Näin hän saapui Lehtimäelle viime syksynä.

Gökhan toteaa, että suurin ero hänen kotiseutujensa ja Lehtimäen välillä on hiljaisuus. Ankarassa on kuusi miljoonaa asukasta, joten äänimaailma on siellä aivan erilainen. Kun parasta asiaa Suomesta ja Lehtimäeltä kysyy, Gökhan vastaa että juurikin tämä rauhallisuus.

Nyt järjestettävä konsertti on molemmille muusikoille myös henkilökohtaisesti kiinnostava, koska kumpikaan ei ole ennen soittanut konserttia harmonikka&kitara -kokoonpanolla. Lopputulos on kiinnostava ja konsertissa kuullaan niin miesten yhteisiä esityksiä kuin soolokappaleitakin.

Konsertissa kuullaan mm. Piazzollan Libertango ja Obilivion, suomalaisia kansansävelmiä, mutta myös klassista musiikkia niin harmonikalla kuin kitaralla.

Konsertti on kestoltaan noin tunnin mittainen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät