2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lappajärven synnystä virisi korusarjan alku

Lappajärvellä toimiva Hotelli Kivitippu ja alajärveläinen jalometallimuotoilija ja kultaseppä Annukka Raatikainen ovat lanseeranneet Kraatterijärven kaunistus -nimisen meteoriittikorumalliston ja sen ensimmäisen riipuksen.

Riipuksen materiaaleina on käytetty aitoa hopeaa ja kärnäiittiä. Kraatterijärven kaunistus kertoo Lappajärven synnystä ja kuvaa lappajärveläisten vahvaa kotiseuturakkautta.

MAINOS

Hotelli Kivitipun johtaja Susanna Keskinen kertoo hotellin halunneen jo pidempään oman korun, jonka materiaalina käytettäisiin Etelä-Pohjanmaan maakuntakiveä eli kärnäiittiä.

Hotellissa käydyt Miss Kraaterijärvi ja Special Lucia -kilpailut olivat Keskisen mukaan pontimena sille, ettei mallisto jäänyt pelkästään puheen asteelle vaan oli selkeä aikaraja, jolloin ensimmäisen korun pitää olla valmis. Miss Kraaterijärvi -kisan voittanut Laura Aho sai palkinnoksi ensimmäisen riipuksen.

Ideasta koruksi

Kivitipun ja Annukka Lahti Designia luotsaavan Annukka Raatikaisen polut kohtasivat huhtikuun lopussa Kokkolan Seniorimessuilla, jossa Raatikainen oli esittelemässä hänen ja artenomi Niina Hallilan suunnitteleman Pikkulotta-korusarjan uusinta riipusta.

Kivitipun myynti- ja markkinointisihteeri Riitta Försti-Ylipiha kertoo ottaneensa Raatikaiseen yhteyttä elokuussa, jonka jälkeen asiat etenivät nopeasti. Kivenhioja löytyi hieman pidempään vieneiden kyselyiden perusteella Kouvolan Utista.

– Yleensä kun tehdään mallisto tietyntyyppiselle yritykselle ja tietyntyyppiselle asiakaskunnalle, kestää prosessi jonkin aikaa. Siinä mielessä olemme olleet hyvin nopeita, miettii Annukka Raatikainen.

Korun suunnittelun lisäksi prosessiin kuuluu esimerkiksi kotelon ja esitteiden miettiminen ja suunnittelu ja muut markkinoinnilliset asiat.

Yhteistyö kultasepän ja hotellin väen välillä on ollut helppoa: Susanna Keskisen mukaan korun tilaaja ja sen tekijä puhuvat samaa kieltä.

Helposti käytettävä

Annukka Raatikainen teki riipuksesta seitsemän erilaita versiota, jotka oli suunniteltu ja tehty Kivitipun toiveiden pohjalta.

Kraatterijärven kaunistus-riipuksen isompi rengas symboloi maapalloa, ylempi rengas kuvaa ilmakehää ja kivi meteoriittia, joka loi Lappajärven.

Annukka Raatikainen on yhdistänyt hopean ja kärnäiitin Lappajärven kaunistus -riipukseksi, joka saa seuraa korvakoruista.

– Koru on kivan tasapainoinen, kun kivi on hiottu puolipyöreäksi ja kaikki sopivat toisiinsa kivasti. En halunnut korusta mitään mölttiä vaan hyvin pidettävän ja helposti käytettävän korun, jollaista asiakkaat toivovat kovasti, toteaa Raatikainen.

– Riipus on herkkä, huomioi puolestaan Susanna Keskinen.

Riipuksen keskellä olevan kärnäiitin pintaa on hiottu timanttilaikalla, jolloin kiven pinnasta tuli tumma. Tummuus tuo koruun erityistä syvyyttä. Hiomaton kärnäiitti on väriltään harmaampaa kuin riipuksen kivi.

Keskiviikkona julkistettu riipus sopii Annukka Raatikaisen mukaan jokapäiväiseen käyttöön. Hän haluaa muistuttaa, että hopeaa tulee hoitaa eli kiillottaminen esimerkiksi kiillotusnesteellä on aina välillä asianmukaista.

Rakkaus kotiseutuun

Annukka Raatikainen kertoo halunneensa kertoa suunnittelemalla riipuksellaan ja korun yhteydessä olevalla runollaan kotiseuturakkautta. Se on Raatikaisen mukaan etenkin hänen Lappajärveltä lähtöisin olevilla asiakkaillaan erityisen vahva.

Kraatterijärven kaunistus -riipus edustaa kotimaista suomalaista käsityötä ja designia aidoimmillaan ja joka osaltaan. Riipus ei jää ainoaksi Hotelli Kivitipun omaksi koruksi.

Seuraavaksi Annukka Raatikainen suunnittelee korvakorut. Raatikainen, Keskinen ja Försti-Ylipiha ovat kaavailleet myös rannekorun lanseeraamista.

Kivitipussa odotetaan, että riipuksen myynti lähtisi hyvin käyntiin. Riipuksen ensimmäinen myyntiin tarkoitettu erä käsittää 50 korua.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät