75-vuotias Vimpelin Voima on myös Vuoden yritys

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Yrittäjät ry. on valinnut Vuoden yritykseksi Vimpelin Voiman, jonka toiminta alkoi noin 75 vuotta sitten.

Huomionosoituksen myöntämistä yrittäjäyhdistys perustelee muiden muassa sillä, että yritys on laajentunut aina näihin päiviin asti. Se on pysynyt vahvasti paikallisena, vaikka alalla – ja myös Järviseudulla – on koettu paljon fuusioitumisia.

MAINOS

Teollisuutta, maataloutta ja liiketoimintaa harjoittaneet henkilöt olivat neuvotelleet talvella 1944 sähkönjakelua harjoittavan osakeyhtiön perustamisesta Vimpeliin.

Suojeluskuntatalossa eli nykyisellä nuorisotalolla 2.4.1944 pidettyyn perustavaan kokoukseen oli saapunut yli 200 kuntalaista.

Uusi perustava kokous pidettiin marraskuussa 1945 ja yhtiön nimeksi tuli Vimpelin Voima Oy. Samassa kokouksessa päätettiin rakentaa Sääksjärvelle sähköverkosto heti kun se vain oli mahdollista.

Vahva konserni

75-vuotisen historiansa aikana Vimpelin Voima on kasvanut ja laajentunut. Nykyisin Vimpelin Voiman päätoimiala on sähköverkkotoiminta omalla sähköverkkoalueellaan eli Vimpelin kunnan alueella.

Sähköä myydään ympäri valtakuntaa, mutta toimitusjohtaja Janne Kangasahon mukaan pääasiassa omalle verkkoalueelle.
– Verkon ulkopuolisia asiakkaita on eniten Lappajärvellä.

Vimpelin Voiman tytäryhtiöt Voima-Asennus Oy ja Pohjanmaan Sähköpalvelu harjoittavat sähköasennustoimintaa ja sähkötarvikemyyntiä.

Konsernin tuorein tytäryhtiö, Trifitek Finland Oy harjoittaa puolestaan erilaisten mittalaitteiden ja työkalujen maahantuontia. Konsernin liikevaihto on ollut viime vuosina noin kuuden miljoonan euron luokkaa.

Voima-Asennus Oy:n asiakaskunta tulee toimipaikkojen lähialueilta eli Vimpelistä, Lappajärveltä ja Ilmajoelta. Urakointia Voima-Asennus tekee Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Sitoutunut henkilöstö

Vimpelin Voima Oy työllistää tänä päivänä 33 henkilöä, joista 25 työskentelee asennustoiminnassa, seitsemän Voimassa ja yksi työntekijä Trifitek Finland Oy:ssä.

Itse vuodesta 2005 lähtien Vimpelin Voimassa ensin talouspäällikkönä ja vuodesta 2011 lähtien toimitusjohtajana työskennellyt Janne Kangasaho kertoo, että yhtiössä työskentelee henkilöitä, joilla on takanaan kolmen tai neljän vuosikymmenen työura konsernissa.

Yhtiön vahvuus tulee Kangasahon mukaan sähköalan monipuolisesta toiminnasta ja myös henkilöstön monipuolisesta osaamisesta.

– Pystymme toteuttamaan monipuolisesti erilaisia ja erikokoisia töitä. Pidämme itse yllä sähköverkkoamme. Meillä on oma kalusto ja oma paikallinen henkilöstö, joka tuntee verkoston ja alueet hyvin.

Pitkäjänteisestä työstä saatu Vuoden yritys -huomionosoitus otetaan Vimpelin Voimassa vastaan kiitollisin ja nöyrin mielin. Janne Kangasaho katsoo huomionosoitusta laajemmasta näkökulmasta.

– Muistaminen on saatu pitkäjänteisestä työstä. Huomionosoitus kuuluu yhtä lailla koko historian ajan henkilöstölle, firman perustajille ja omistajille kuin meille tämän päivän työntekijöille.

– Meillä on ollut pitkäjänteiset omistajat aina. Yhtiö on saanut rauhassa tehdä omaa työtään, suunnitelmallisesti tulevaisuuteen katsoen.

Tulevaisuudessa Vimpelin Voima Oy:n isomman kasvun mahdollisuudet ovat asennustoiminnassa ja maahantuonnissa eli Trifitekin toiminnassa. Isompia kasvutavoitteita ei ole kuitenkaan asetettu, eikä kasvu ole itseisarvo että kasvettaisiin – vaan se, että pystyttäisiin pitkäjänteisesti pyörittämään hyvää ja kannattavaa toimintaa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliEläkeliiton piiri sai uuden puheenjohtajan Lehtimäeltä
Seuraava artikkeliHuoltopalvelu Esa Raivio palkittiin Vuoden Yrittäjänä Lehtimäellä