25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Huoltopalvelu Esa Raivio palkittiin Vuoden Yrittäjänä Lehtimäellä

Lehtimäen Yrittäjät ry on palkinnut Vuoden Yrittäjänä 2019 Huoltopalvelu Esa Raivion.

Esa kokee, että saatu tunnustus on yhtälailla huomionosoitus työlle kuin yrittäjyydelle, onhan yrittäjyys hänelle elämäntapa ja keino työllistää itsensä.

MAINOS

Huoltopalvelu Esa Raivio on perustettu uuden vuosituhannen ensimmäisenä päivänä. Tätä ennen Esa oli veljiensä kanssa yrittäjänä Raivion Sahalla, mutta ”autonrassuu” oli aina kiehtonut häntä muita töitä enemmän.

Esa kouluttautui aikanaan autonasentajaksi ja jo vuodesta 1995 hän teki muun työn ohella pienimuotoisesti autokorjauksia yhdessä veljensä kanssa.

Armeijassakin mies pääsi mieleiselleen alalle työskennellessään siellä lentokoneen apumekanikkona.

Vuoden 2000 alusta oli aika ryhtyä autoalalle kokopäiväisesti. Esa aloitti yrityksensä pienissä tiloissa Lehtimäen Keskikylällä. Alusta saakka yritys on toiminut pääasiassa kolarikorjaamona ja tällä hetkellä noin 70 prosenttia töistä tehdään vakuutusyhtiöiden piikkiin.

Koska tilaa oli vähän, niin maalauksissa tehtiin yhteistyötä Automaalaus J. Valkeisen kanssa, mutta tämän lopettaessa toimintansa maalaamon tilat laitettiin itselle.

Vuonna 2003 korjaamon tiloja laajennettiin ensimmäisen kerran ja nykyisin käytössä on vajaat 200 neliötä, oikein sopivasti yhdelle miehelle.

Esa nauraa, että hänen yrityksensä on pienessä mittakaavassa ”täyden palvelun autotalo”, koska kaikki mitä vastaan tulee, pyritään myös hoitamaan tuulilasien vaihdoista alkaen.

Asiakkaita yritykseen tulee koko maakunnan alueelta. Onnettomuustilanteen jälkeen vakuutusyhtiön maksettavat korjaukset hoitaa aina jokin vakuutusyhtiön hyväksymä korjaamo, joita ei kovin taajassa ole.

Esa kertoo, että vakuutusyhtiöiden kautta tulevissa töissä on viime aikoina huomannut trendin eläinvahinkojen lisääntymisestä. Yhteenotot hirvien, peurojen ja supien kanssa aiheuttavat paljon peltitöitä ja maalauksia.

Työtä Esa tekee pääasiassa yksin. Vaikka työtä riittäisi varmaan toisellekin, niin sopivan työvoiman löytäminen on haastavaa. Kolarikorjauksissa on monia sellaisia tehtäviä, joihin ei tarkkojen työaikojen noudattaminen istu, vaan työtä on tehtävä urakkahengessä.

Esa Raivio itse onkin paras esimerkki siitä, miten työhön tulee suhtautua. Edelleenkin hän kokee työhöntulon aamulla mukavaksi ja nauttii siitä, että näkee mitä omin käsin saa aikaiseksi.

Työtunteja hän ei osaakaan laskea, mutta osaa myös irrottautua työstä tarpeen tullen.

– VPK:ssa toimiminen on siitä mukavaa, että se katkaisee työnteon. Kun päivystää ja pitää olla lähtövalmiudessa, ei voi mennä töihin, Esa nauraa.

Palokuntatoiminnan rinnalla tärkeä henkireikä on liikunta. Kodin takaa alkavalla suoalueella Esa käy kumpparit jalassa kuntoa kohottamassa, vaikka pari kertaa viime aikoina on karhukin tullut suolla vastaan.

Myös pyöräily ja hiihto ovat Esa Raiviolle mieluisia liikuntamuotoja ja hän kokeekin liikunnan merkityksen työkyvyn ylläpitäjänä suureksi.

– Ilman liikkumista homma loppuu. Luonnossa liikkuessa niin sielu kuin pääkin lepäävät parhaiten, Vuoden Yrittäjä kiteyttää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät