Martti Kuusiniemi Evijärveltä vuoden 2019 omaishoitajaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry valitsee vuosittain toiminta-alueensa kunnista vuoden omaishoitajan.

Valinnan perusteina yhdistys painottaa omaishoitotilanteen kestoa ja sitovuutta sekä omaishoitajan aktiivisuutta ja kykyä huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan.

MAINOS

Vuoden 2019 omaishoitajana palkittiin Martti Kuusiniemi Evijärveltä.

Omaishoitajayhdistyksen puheenjohtaja Terttu Lakaniemi luovutti huomionosoituksen syyskokouksen yhteydessä Vimpelissä 12.11.

Martti kertoi, että ensireaktio huomionosoituksesta oli epäilevän kielteinen.
Mieleen tuli ajatus, että joku toinen omaishoitaja ansaitsee varmasti tittelin ennen häntä.

Kun uutista sai ajan kanssa hieman sulatella mielessään, myöntyi jo pohtimaan, että miksen myös minä voisi olla vuoden omaishoitaja.

Valinta vuoden omaishoitajaksi on minulle lopulta kunnia-asia, kommentoi Martti huomionosoitusta vastaanottaessaan.

Martti Kuusiniemi perheineen on ollut vuosien ajan aktiivisesti mukana Järviseudun Omaishoitajayhdistyksenyhdistyksen toiminnassa.

Hän on luotsannut Järviseudun alueella kokoontuvaa miesomaishoitajien ryhmää ja toiminut myös FinFami Etelä-Pohjanmaan yhdistyksessä vertaisohjaajana sekä hallituksen jäsenenä parinkymmenen vuoden ajan.

Martti oli aikoinaan mukana perustamassa omaa yhdistystä alueen mielenterveysomaisille. Vanhemmilla, joilla on erityistä tukea ja huolenpitoa tarvitseva lapsi, omaishoitajuus on elämän mittainen matka.

Tuolla matkalla ajankohtainen tieto omaishoitoon liittyvissä asioissa ja vertaisilta saatava tuki ovat ensiarvoisen tärkeitä.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Ankkurit 75 vuotta
Seuraava artikkeliValtiolta tukea Kyyjärvelle