Osuuspankin metsäilta innosti pohtimaan metsänomistamisen mahdollisuuksia

Mainos[adrotate banner="3"]
Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio kertoi yrityksen seuraavasta suuresta investoinnista Alajärvelle. Kuva: Markku Harju.

Alajärven Osuuspankki järjesti koulukeskuksen auditorion täyteen vetäneen metsäillan, jossa kuultiin laajalti alaan liittyviä asioita.

Yhdeksi illan mielenkiintoisimmista aiheista nousi OP-Metsänomistajarahaston salkunhoitaja Tapio Tillin alustus siitä, miten metsää voi nykyään omistaa osakkaana metsärahastoon.

MAINOS

Osuuspankin metsärahastossa on jo yli 6000 osakasta ja omistuksessa on 74000 hehtaaria metsää ja 530 tilaa. Se on maamme kuudenneksi suurin metsänomistaja.

OP-Metsänomistajarahaston salkunhoitaja Tapio Tilli kertoi erilaisesta tavasta omistaa metsää. Kuva: Markku Harju.

Kiintoisaa kuultavaa tarjoili myös Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio, joka kertoi niin yrityksen historiasta kuin tästäkin päivästä. Keitele Groupilla on toimipaikat Keiteleellä, Kemijärvellä ja Alajärvellä.

Alajärvelle yrityksellä on tulossa uusi tukinlajitteluyksikkö, joka on tilattu Nordautomationilta. Tämä seitsemän miljoonan euron suuruinen investointi on valmis ensi kesänä ja sen avulla tehostetaan toimintaa entisestään.

Tällä hetkellä yritys työllistää Alajärvellä 50 työntekijää ja uuden investoinnin myötä määrä lisääntyy kymmenellä. Tuotanto saadaan sen jälkeen nousemaan 300000 kuutioon.

Keiteleen metsäpäällikkö Ilpo Pentinpuron mukaan metsien hakkuita voidaan lisätä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Kuva: Markku Harju.

Tulevan investoinnin jälkeen Keiteleen kokonaisinvestoinnit Alajärvelle nousevat huikeaan 45 miljoonaan euroon!

Keiteleen metsäpäällikkö Ilpo Pentinpuro selvitteli osaltaan Etelä- ja Keski-Pohjanmaan metsävarantoja, joiden määrä on hänen mukaansa niin korkea, että hakkuita voidaan lisätä. Vaikka hakkuita lisättäisiin, metsävaranto kasvaa edelleen.

Sijoituspäällikkö Ville Rajala kertoi omassa puheenvuorossaan sijoitusmarkkinoiden näkymistä ja OP Privatesta.

Alajärven Osuuspankin pankinjohtaja Markku Pelkonen juonsi illan ja selvitteli pankin varsin positiivisia tunnuslukuja.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliFinnKatsastuksen syyskilpailun voittaja selvillä!
Seuraava artikkeliSuomalaiset ilmoittavat rattijuoposta – pikkujoululiikenteeseen vain selvänä