Luonto ja liikuntapaikat lähellä Järviseudun nuorten sydäntä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin ja Alajärven kirjastoissa avattiin maanantaina Minun Järviseutuni -valokuvausprojektin näyttely.

Näyttelyssä esillä olevat 5.-6. luokkalaisten kännykkäkameroin ottamat kuvat ovat todella hienoja, mutta aiheet ovat jopa yllättävän tuttuja!

MAINOS

Valokuvausprojekti etsi vastausta kysymykseen mitkä ovat tärkeimpiä kotiseudun paikkoja järviseutulaisille 5-6 -luokkalaisille varhaisnuorille? Projektia rahoitti Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto ja sitä on vetänyt vetänyt valokuvaaja, nuoriso-ohjaaja Valtteri Salo.

Projektissa nuoret saivat itse valokuvata heille tärkeitä paikkoja omalla kotipaikkakunnallaan. Mukana on luokkia Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä ja Evijärveltä, mutta valtaosa kuvista on Alajärven ja Vimpelin nuorilta.

Kuvien kautta nuoret saavat oman äänensä kuuluviin: miltä kotiseutu näyttää heidän silmin, mikä on tärkeää ja missä ovat juuret. Valokuvat kertovat selvää kieltään siitä, että myös tämän päivän varhaisnuorille tällä seudulle kaikkein tärkeintä on luonto. Toisena tulevat lukuista liikuntapaikat

Valokuvat on otettu vuosina 2018 ja 2019. Projektissa nuorten kanssa tehtiin yhteisiä valokuvaharjoituksia, jonka jälkeen jokainen sai itsenäisesti kuvata kotiseutuaan.
Näyttely on rakennettu digitaaliseksi siten, että kirjastoissa on erillinen näyttö, jossa kuvat pyörivät automaattisesti.

Kuvia on mukana kaikkiaan 56 ja katsoja joutuu nopeasti kuvien lumoihin, niin uskomattoman idearikkaita, laadukkaita ja hienoja kuvia nuoret ovat osanneet kännyköillään ottaa!

Annastiina Lassila ja Josefiina Ahto keksivät valokuvausprojektissa huikean idean ja toteutuksen. Kuva pääsi näyttelyn mainokseen, mutta aika näyttää miten se pärjää itse kilpailussa!

Kilpailun mainosjulisteeseen ottamansa kuvan saaneet vimpeliläiset 6B luokan oppilaat Josefiina Ahto ja Annastiina Lassila muistelevat ideaa, josta kuva sai alkunsa.

Tytöt olivat vartavasten kuvaamassa kilpailuun, kun Josefiina nappasi kuvan, jossa huomasi maassa olleessa lätäkössä heijastuksen. Näin syntyi idea, joka toteutettiin yhdessä Annastiinan kanssa.

Josefiina nousi lätäkön reunalla käsilläseisontaan ja Annastiina kuvasi – lopputuloksena huikea otos, jossa tasapaino, kuvakulma ja idea toimivat upealla tavalla!

Näyttelyä kannattaakin lähteä katsomaan kirjastoihin ja jokainen katsoja saa äänestää mielestään parasta kuvaa. Japo palkitsee parhaan kuvan äänestyksen voittaneen koululaisen action-kameralla.

Äänestysaikaa on jouluaattoon saakka ja äänestää voi paperilapulla kirjastossa tai osoitteessa https://urly.fi/1n7q . Kuvat ovat nähtävillä kirjastoissa joulun yli.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSasu Iivarinen jatkaa Ankkureissa
Seuraava artikkeliTyöttömyys laskee edelleen