-6.4 C
Alajärvi
maanantai 05.12.2022
spot_img

Työttömyys laskee edelleen

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 5474 työtöntä työnhakijaa.

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 251 henkilöllä, eli 3,8 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 2,3 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,4 prosenttia. Lukema oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan (5,7 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,6 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat laskuaan lähes kaikilla ELY-alueilla. Suhteellisesti eniten laskua oli Kainuussa, Varsinais-Suomessa ja Lapissa. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi muista alueista poiketen.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Kuusiokunnissa. Suhteellisesti eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Järviseudulla (-9 %) ja Suupohjan seutukunnassa (-9 %).

Työttömien työnhakijoiden määrät laskivat valtaosassa kuntia, joista suhteellisesti voimakkaimmin Evijärvellä (-32 %), Karijoella (-29 %) ja Isojoella (-22 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Lappajärvellä (42 %), Kuortaneella (34 %), Ähtärissä (8 %) ja Ilmajoella (1 %).

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,4 %), Vimpelissä (4,5 %), Isojoella (4,6 %) ja Karijoella (4,6 %). Korkeimmat osuudet olivat Ähtärissä (7,9 %), Soinissa (7,6 %) ja Kauhajoella (7,3 %).

sinua saattaisi kiinnostaa

- Ilmoitus -
- Ilmoitus -

Viimeisimmät