K-market Veto kannustaa vimpeliläisiä kierrättämään jouluruoan paistinrasvat

Mainos[adrotate banner="3"]

Kinkkutemppu kierrättää jo neljäntenä jouluna peräkkäin joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat Neste MY uusiutuvaksi dieseliksi.

Suomalaiset ovat ottaneet kiertotalouskampanjan omakseen: kolmena jouluna Kinkkutempun kautta on kierrätetty yhteensä yli 100000 kiloa rasvajätettä.

MAINOS

K-market Veto on jälleen mukana Kinkkutempussa ja paistinrasvojen palautuspiste löytyy osoitteesta Patruunantie 10 A. Paistinrasvojen palautusaika on 21.12.-7.1.

– Vimpelissä Kinkkutemppu on otettu innokkaasti aikaisemmin vastaan, viime vuonna keräsimme 240 litraa kinkkurasvaa Vimpelistä, sanoo Kauppias Ulla Laakso.

– Luonnonvarojen kestävän käytön ja kiertotalouden edistäminen ovat osa K-ryhmän vastuullista toimintaa. Kinkkutemppu-tempauksella haluamme tuoda kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistaa, kuinka jätteitä voidaan käyttää uudelleen ja valmistaa uusia tuotteita, tässä tapauksessa korkealaatuista uusiutuvaa dieseliä, jatkaa Ulla Laakso.

Paistinrasvat kierrätetään pahvitölkeissä

Paistinrasva tulee tuoda keräyspisteeseen pahvisessa rasiassa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkit eivät sovellu rasvan keräykseen.

Paistinrasvojen keräyspisteitä on 2018 ympäri Suomen, joista suurin osa sijaitsee K-ruokakauppojen yhteydessä. Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai muiden jouluruokien paistinrasvat.

Keräyspisteet avautuvat 21.12., ja keräys päättyy 7.1. Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä.

Yhdestä rasvakilosta saatavalla määrällä dieseliä ajaa noin kolme kilometriä. Tämä tarkoittaa, että Kinkkutempun kolmen vuoden aikana kierrättämästä rasvamäärästä valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä voisi ajaa esimerkiksi yli 200 kertaa Hangosta Nuorgamiin.

Maailmanluokan kiertotalousosaamista

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä, eikä Kinkkutemppua samassa mittakaavassa pystyttäisi toteuttamaan missään muualla maailmassa.

Voittoa tavoittelematon Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri toimialoilta ja yhteiskunnan sektoreilta.

Tarkat keräyspisteiden osoitteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta: kinkkutemppu.com.

MAINOS
Edellinen artikkeliVaraa aikaa, vältä kiire ja pysy pystyssä talviliukkailla
Seuraava artikkeliJussi Jänis ja Porkkanajahti nyt yksissä kansissa