-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Jussi Jänis ja Porkkanajahti nyt yksissä kansissa

Lastenmusikaali Jussi Jänis ja Porkkanajahti on painettu Alajärven kaupungin kulttuuriavustuksen turvin yksien kansien väliin.

Musikaali tehtiin syksyllä 2018 ja ideana sen tekijöillä, toimittaja Tuula ja musiikinopettaja Heikki Jokiaholla oli tehdä esitys, jonka Alajärven musiikkiopiston oppilaat voisivat esittää.

MAINOS

– Koska ennakkoon emme tienneet, kuinka moni lapsi asiasta innostuisi ja miten pitkällä he olisivat jo musiikinopinnoissaan, oli esitys laadittava niin että siihen pystyy osallistumaan kuka tahansa ja esiintyjien määrä ei välttämättä tarvitse olla kovin suuri, mutta toisaalta mukaan voidaan ottaa kaikki halukkaat.

Lopputulos oli noin puolen tunnin mittainen, 5-10 vuotiaille suunnattu lastenmusikaali, jonka voivat esittää lapset, nuoret tai vaikka aikuiset. Teos yhdistää laulun, soiton ja teatterin hauskalla tavalla.

Musikaalin sävellykset ovat Heikki ja käsikirjoitus ja laulujen sanat Tuula Jokiahon.

Musikaalin juoneen sisältyy surua, iloa, jännitystä, takaa-ajoa ja onnellinen loppu! Tarinan opetus on, että ketään ei saa kiusata, vaan kannattaa olla ystäviä! Monet musikaalin laulut ja sävelmät toimivat myös sellaisenaan hienoina lastenlauluina.

– Mielestämme musikaali sopii musiikkiopistojen lisäksi erityisen hyvin kouluille ja koululuokille kestonsa ja sovellettavuutensa vuoksi. Näyttelijä- ja laulurooleissa tarvitaan vähintään kahdeksan esiintyjää ja lisäksi säestäjä tai useamman soittajan muodostama orkesteri.

Jussi Jänis ja Porkkanajahti esitettiin Alajärvellä keväällä. Mukana oli 30 musiikkiopiston opiskelijaa ja upeat lavastukset siihen hoiti kuvataidekoulu Eero.

Näytöksiä oli seitsemän ja yleisöä se keräsi pitkälle toista tuhatta henkilöä. – Innostus oli suuri niin esiintyjien kuin yleisönkin joukossa, joten aloimme pohtia että käsikirjoitus kannattaisi laittaa yksiin kansiin. Niinpä jos sitä haluaisi joku muukin joskus esittää, olisi materiaali tallessa.

– Saimme käsikirjoituksen julkaisemiseen kulttuuriapurahan Alajärven kaupungilta ja sen avulla Jussi Jänis ja Porkkanajahti on nyt ilmestynyt 20 -sivuisena vihkona, jonka upean kansikuvan on tehnyt kuvataidekoulun johtaja, kuvataiteilija Ritva Lindberg. Vihkon kustantaja on AMS-Production.

Jussi Jänistä voi tilata suoraan tekijöiltä tuula.jokiaho@gmail.com tai kustantajan verkkokaupasta sivuilta convertor.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät