Kävelevä kirjasto ovelta ovelle Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnankirjasto on tarjonnut kirjastokuriiri-palvelua jo muutaman vuoden ajan.

Se on maksuton palvelu soinilaisille, jotka syystä tai toisesta eivät voi itse asioida kirjastossa. Syynä voi olla leikkauksesta toipuminen, sairastuminen tai liikkumisen vaikeudet. Kotipalveluasiakkuus voi kestää yhden käyntikerran tai useita vuosia.

MAINOS

Ensimmäinen askel on soittaa kirjastoon (p. 040 036 6894) tai laittaa sähköpostia (kirjasto@soini.fi), jolloin sovitaan käytännön asiat kuten kuka tulee ja milloin sekä millaista aineistoa tarvitsee.

Kirjastokuriireina toimivat vapaaehtoishenkilöt. Ensimmäisellä käynnillä tehdään kirjallinen suostumus sekä pieni haastattelu tarpeiden selvittämiseksi. Lainaus ja palautus hoituu yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa.

Kirjastokuriiri tuo kirjat sovittuna ajankohtana. Palvelu on siis ilmaista, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia eräpäivistä. Pitemmissä asiakassuhteissa kuriiri käy säännöllisesti kuukauden välein.

Kirjastosta saa lainata paljon muutakin kirjojen lisäksi, esimerkiksi aikakausilehtiä, elokuvia sekä äänikirjoja.

Nyt voi lainata myös cd- ja MP3-äänikirjojen kuunteluun tarvittavia laitteita. Niissä on kuukauden laina-aika, ja käytössä opastetaan. Nyt kuriiria varaamaan!

Lähtisitkö kuriiriksi?

Kirjastokuriirina toiminut Helena Eteläaho kertoo toiminnan olevan antoisaa hänellekin. Saldona mukavia jutteluhetkiä kaikenlaisista asioista sekä uusia tuttavuuksia.

Asiakkaiden kanssa on löytynyt kirjallisuuden lisäksi muitakin yhteisiä kiinnostuksen kohteita, muun muassa käsityöt. Helena toimi kirjastoapulaisena 1970-luvulla laitoskirjastossa, ja siellä oli myös kotipalvelu.

– Kuriirin ei pakosti tarvitse olla himolukija, tuumii Eteläaho. – Rohkeus ja halu ilahduttaa ovat tärkeimmät kriteerit. Jos kuriirille tulee esteitä, varahenkilöjärjestelmä toimii. Joten tästäkään ei tarvitse ottaa stressiä, rohkeasti mukaan, vinkkaa Helena.

Kirjastokuriiri toimii omien aikataulujen puitteissa ja on luotettava. Oma auto on suotava muttei pakollinen (matkakuluja ei korvata). Kuriirina toimimisen voi lopettaa kun itse haluaa. Tule mukaan jakamaan iloa!

MAINOS
Edellinen artikkeliJouluaikaan turhan moni tulipalo saa alkunsa keittiöstä
Seuraava artikkeliVielä ehtii nähdä suositun näytelmän välipäivinä – Töysän nuorisoseuralla ”Miehen Tuoksu”