1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Aisaparin ensimmäiset nuorisohankkeet saivat rahoituksen

Aisapari pääsi avaamaan ensimmäisen nuorisorahaston rahoitushaun marraskuussa. Hakemuksia saapui 26 eri puolelta Aisaparin aluetta ja yhteensä haettiin rahoitusta lähes 12000 edestä.

Lahjoitusvaroja oli käytössä 2400 euroa, joten hankkeen valinnut nuorisojaosto sai tehdä karsintaa.

MAINOS

Tehtävä ei ollut helppo, koska hakemukset olivat hyviä ja moni toteuttamisen arvoinen hanke jäi ilman rahoitusta.

Nuorisojaoston halusi valinnassa painottaa nuorten yrittäjyyttä ja toisaalta uutta vapaa-ajan toimintaa. Rahoitusta riitti lopulta yhdeksälle hankkeelle. Hankkeet on lueteltu alla.

Nuorisorahaston toiminta jatkuu lahjoitusvaroin ja seuraavan hankehaun ajankohta riippuu siitä, miten varoja saadaan kerättyä.

Ensimmäinen haku näytti, että tarvetta rahoitukselle on ja nuoret osaavat sitä hyödyntää. Nuorisorahaston rahoitus eroaa Aisaparin Leader-rahoituksesta, joka on EU-osarahoitteista.

Nuorisorahaston säännöt ja tuen maksu on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja nopeaksi, jotta sen hyödyntäminen olisi nuorille mahdollista.

Siksi nuorisorahastoon ei voida käyttää Leader-toimintaa osoitettuja varoja. Jos haluat lahjoittaa nuorisorahaston toimintaan, ohjeet löytyvät tästä linkistä: http://www.aisapari.net/pelikentta/nuoret/nuorisorahasto

Nuorisorahaston hankkeet valitsevaan nuorisojaostoon kaivataan uusia jäseniä. Tavoitteena on saada edustus jokaisesta Aisaparin alueen kunnasta.

Varsinaisia jäseniä kaivataan Kauhavalta, Alahärmästä ja Lehtimäeltä. Haussa on myös varajäsenet Alajärveltä, Alahärmästä, Evijärveltä, Lappajärveltä, Lehtimäeltä sekä Ylihärmästä.

Jos olet itse tai tiedät jonkun 13-27 vuotiaan joka olisi innostunut osallistumaan, ilmoittaudu osoitteessa: http://www.aisapari.net/pelikentta/nuoret/taydennyshaku-nuorisojaostoon

Rahoitusta nuorisorahastosta vuoden 2019 haussa saivat seuraavat hankkeet

Maikin maukkaat, Vimpeli: kotileipomon tarvikkeet

ELL Kesäkioski, Ylihärmä: kioskin perustaminen

Korven kotileipomo, Alahärmä:
kotileipomon tarvikkeet

Kauhavan ratsastusseuran nuorisotiimi: Keppihevosten estekalusto

Balettifanit, Kauhava: Balettinäytös

Risteyspaikan nuoret, Alajärvi: Biljardipöytä nuorille

Dungeons and Dracons-ryhmä, Lappajärvi: roolipelivälineiden hankinta

IT-miehet, Alajärvi: Laadukkaammat lanit

L-Anit, Alajärvi: Lanien järjestäminen

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät