-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lappajärvellä pesistä ja Stand Upia

Lappajärven Veikkojen naisten edustusjoukkueen kolmevuotinen taival pespallon ylimmällä sarjaportaalla päättyi viime kesään.

Lavettarien toistaiseksi viimeisen Superpesiskauden joukkue on kokenut melkoisen muutoksen tulevaan kauteen. Joukkue on nuorentunut ja uudistunut voimakkaasti.

MAINOS

Innokkaan ja motivoituneen joukkueen pelinjohtajaksi on saatu jo aiemmin Veikkojen väreissä esiintynyt pelinjohtajakonkari Markku Lassila, jonka aisapariksi pelinjohtajan tehtäviin on lupautunut Harri Huusko.

Pelinjohtokaksikon taustalle on saatu joukkuejohtajaksi viime kausilla Veikkoja pelaajanakin edustanut Piritta Kärnä-Jantunen.

Lappajärven Veikkojen ykköspesisjoukkueen harjoitusrinki kostuu lähes kokonaan Lassilan valmennettavista lähivuosilta.

Viime kauden joukkueesta edustusjoukkueessamme jatkaa useampikin nimi, kuten joukkueen uusi kapteenisto Jutta Herrala ja Aleksandra Latvala.

Joukkue on nuori ja paikallinen, joten yhteisharjoituksien toteutus myös viikolla on mahdollista.

Joukkue on ehtinyt jo lokakuusta saakka harjoitella tulevaa pesiskesää varten. Ryhmä on päässyt harjoittelemaan ja tunnustelemaan pelaamisen makua Alajärven Pallohallissa.

Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä on tyytyväinen tilanteeseen vaikean viime kauden jälkeen.

– Markku tuntee joukkueen ja on innostunut viemään ja kehittämään sitä ja ylipäätään koko alueen naispesäpalloa eteenpäin. Olemme samassa tilanteessa kuin seitsemän vuotta sitten, jolloin LaVe sai paikan Ykköspesiksestä.

– Silloin joukkue oli samankaltainen kuin nyt, tulevaisuuden huippupelaajia intoa täynnä. Farmisopimuksen myötä Vimpelin Vedon kanssa pelaajille tarjoutuu mahdollisuus liikkua seurojen välillä jouhevasti, ja jokainen pelaaja pääsee kehittymään varmasti.

Naisten ykköspesis pelaajarinki 2020: Elisa Heikkala, Jutta Herrala, Sofia Huusko, Kiia Kangasaho, Kiia Korpi, Saana Lahti, Anniina Lassila, Aleksandra Latvala, Mette Mortensen, Aino Pollari, Riikka Polso, Fanni Salmela, Sanna Särkijärvi ja Emmi Vehka-aho.

Hallipelit ovat jo alkaneet

Uusi vuosi ja uudistunut Lappajärven Veikkojen joukkue avasi kautensa virallisesti harjoitusottelulla Jyväskylän Pesiksen suomensarjajoukkuetta vastaa Alajärven Pallohallissa.

Nuorentunut ryhmä on harjoitellut jo useamman kuukauden Markku Lassilan ja Harri Huuskon johdolla, joten nyt oli aika testata kuvioita itse pelissä.

Veikkojen aloitus oli varsin räväkkä. Ensimmäisen vuoron kuusi juoksua loivat pohjan jaksovoitolle. Sisäpelin onnistujia löytyi koko joukkueesta.

Ensimmäinen lyöntikierros pelattiin harvinaisella tavalla, paloitta. Ulkopeli piti hyvin lukkari Aleksandra Latvalan komennossa. Jakson loput vuorot olivat sitten tasaisempaa vääntöä.

Tauon jälkeen Jyväskylä hallitsi tapahtumia. LaVen ensimmäisen jakson energia jäi pukukoppiin.

Oma sisäpeli yski nyt heti alkuun, mikä heijastui sitten ulkopeliinkin. JyPe nappasi ensimmäisen tasoittavallaan kolme juoksua, eikä Lavettaret saanut kunnon painetta enää päälle. Jakso karkasi vieraille lopulta aika helposti.

Veikot avasi supervuoron vaisusti, eikä kolmostilanteilla herkuteltu. Jyväskyläläiset tulivat tasoittavalleen samoin kuin toiselle jaksolle. Piaan olikin sitten kärki kolmosella ja juoksu taululla. Ottelu siis vastustajalle 1-2 (9-2, 1-4, 0-1).

Pelinjohtaja Markku Lassila näki suojattiensa otteissa paljon hyviäkin elementtejä ja muistutti, että nyt ollaan vasta taipaleen alussa kohti kesää.

Peli antoi juuri sitä tietoa taitotasosta, mitä tarvitaan jatkossa kohti tulevaa Ykköspesiskautta.

Hallipelit jatkuvat ja seuraavat harjoitusottelut: Lauantaina 25.1. n. klo 11.30 Lappajärvi – Vaasa (NYP), Alajärven Pallohallissa, lauantaina 14.3. n. klo 19.30 Lappajärvi – Haapajärvi (NSS), Lapuan Patruuna-Areenalla sekä lauantaina 28.3. n. klo 19.30 Vaasa (NYP) – Lappajärvi, Vaasan Botnia-hallissa.

Viime vuoden huikea Stand Up -iltaa saa jatkoa

Viime keväänä Lappajärven Veikkojen pesäpallojaosto järjesti Stand Up -illan Mikko Vaismaan ja Toni Jyvälän tähdittämänä, mikä vetikin salin äärimmilleen täyteen.

Nyt jaosto järjestää perjantaina 31.1. toistamiseen varainkeruutapahtuman, johon on saatu huippukoomikko, Jack ”Jacke” Björklundin.

Tällä komiikan mestarilla on yli 2000 keikan kokemus, joka näkyy takuuvarmasti viihdyttävänä iltana kaikille läsnäolijoille.

Jacken komiikka sisältää mm. miehen ja naisen välisen kommunikaation vaikeutta, kulttuurieroja sekä ihmisten outoja tapoja, jotka jokainen meistä on varmasti huomannut myös omassa arjessaan.

Ennakkolipunmyynnin hoitavat Veikkojen yhteistyökumppanit mm. Hotelli Kivitippu, InKauneus ja Värjäämö Lappajärveltä, Japo Alajärveltä, Vimpelin Vapari Vimpelistä, UniQue Branding Oy Seinäjoelta sekä Lavepesiksen nettisivujen fanituotemyynnin kautta.

Lippu- ja narikkatuotot menevät suoraan Lappajärven Veikkojen pesäpallotoimintaan. Veikot toivottavatkin kaikki tervetulleiksi viettämään viihdyttävää iltaa hyvässä seurassa.

PK-J / Lavepesis

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät