-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Vimpeli maksaa kesätyötukea

Vimpelin kunnanhallitus päätti kokouksessaan, että ensi kesänä maksetaan kesätyötukea kesätyöpaikan järjestämisestä vimpeliläiselle nuorelle. Tukea voidaan maksaa yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille.

Tukea maksetaan yritykselle, yhdistykselle ja yksityisille, joka työllistää kesätyöhön Vimpelin kunnan alueella Vimpelissä kirjoilla olevan nuoren.

MAINOS

Tuki on 180 euroa kahdelta viikolta. Tukijaksoja on yksi per kesätyöntekijä ja tuki edellyttää vähintään kahden viikon kesätyösopimusta ajalla 1.5.-31.8.

Työllistettävien nuorten tulee olla vuosina 1996-2004 syntyneitä ja maksettavan palkan tulee olla vähintään alalla noudatettavan työehtosopimuksen mukainen palkka sekä lakisääteiset sosiaali- ja eläkemaksut, tai palkka vähintään kuusi euroa tunti sekä sivukulut ja työaika vähintään keskimäärin kuusi tuntia päivä.

Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen tilityslomaketta vastaan, tilityslomakkeen liitteeksi tulee toimittaa kesätyöntekijän kanssa laadittu kirjallinen työsopimus. Tämä on ehto tuen maksamiselle.

Työsuhteessa on noudatettava kunkin alan olemassa olevia työehtosopimuksia sekä työsuojelulainsäädäntöä ja tukea voidaan maksaa myös yrittäjän perheenjäsenistä. Tukea ei myönnetä yksityishenkilölle oman perheenjäsenen palkkaukseen.

Samalle yrittäjälle, yhdistykselle tai yksityiselle maksetaan tukea enintään kahden kesätyöntekijän palkkaamiseen kesällä 2020 poikkeuksena, että 4H-yhdistykselle annetaan tukea viiden kesätyöntekijän palkkaamiseen.

Hakemus kesätyötuesta tulee toimittaa viimeistään 31.3. Myöhässä saapuneille hakemuksille voidaan tukea myöntää saapumisjärjestyksessä, mikäli määrärahaa riittää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät