0.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Tammikuun postimerkkien teemoina Itämeren suojelu, ystävyys ja Mannerheimin lastensuojeluliitto

Postimerkkivuosi 2020 alkaa tänään 22.1. kolmella uudella postimerkkijulkaisulla, joissa on yhteensä 14 erilaista postimerkkiä. Tammikuun merkeissä Muumit suojelevat Itämerta, muistetaan ystävyyden yhteisiä hetkiä ja juhlitaan Mannerheimin Lastensuojeluliittoa.

Tammikuun Muumi-postimerkkien teemana on Itämeren suojelu. Postimerkit ovat osa tänä vuonna käynnistyvää #MEIDÄNMERI-kampanjaa, jonka Moomin Characters toteuttaa yhteistyössä vesistöjen suojelussa ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa.

MAINOS

Merellä on tärkeä rooli Tove Janssonin luomissa Muumi-tarinoissa, jotka täyttävät tänä vuonna 75 vuotta. #MEIDÄNMERI-postimerkeissä nähdään useita eri muumihahmoja merellisessä ympäristössä. James Zambran suunnittelemassa postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä, jotka toistavat kampanjan visuaalista kieltä ja väripalettia.

Zambra on toiminut myös koko #MEIDÄNMERI-kampanjailmeen pääsuunnittelijana suunnittelutoimisto Kobrassa. – Muumeille meri edustaa vapautta ja seikkailua, mutta se on myös kunnioitusta herättävä ja joskus vaarallinenkin luonnonvoima.

– Vietän itse paljon aikaa saaristossa, joten Itämeren suojeluun liittyvä kampanja postimerkkeineen oli mieluisa toimeksianto, Zambra kertoo.

Muumi-tarinoista tutut leikit ja seikkailut meren rannoilla ja aalloissa eivät näyttäisi samalta nykypäivän ympäristössä.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä ja sen vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen. – Pidämme tärkeänä olla mukana talkoissa, joka innostaa ihmisiä ja organisaatioita Itämeren suojeluun, Moomin Charactersin taiteellinen johtaja Sophia Jansson sanoo.

Ystävyys tuo väriä elämään

Ystävänpäiväpostimerkit ovat tänä vuonna mainos- ja aikakauslehtikuvittaja Samuli Siiralan käsialaa.

Ystävyyden värit -postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Värikkäissä ja merkeissä kuvataan ystävyyteen liittyviä yhteisiä hetkiä, riemuja ja muistoja vuosien varrelta. Ystävyyden värit -postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Postimerkkien suunnittelijana debytoinut Siirala pelkisti merkkien retrohenkiset kuvitukset julistemaisiksi karsimalla yksityiskohtia. Kuvitukset on tehty digitaalisesti, mutta kuvien kehykset on maalattu vesiväreillä, mikä tuo niihin orgaanisuutta.

– Ystävyys kestää parhaimmillaan varhaislapsuudesta vanhuuteen. Samat ihmiset, jotka leikkivät toistensa kanssa hiekkalaatikolla ovat toistensa tukena koko elämän ajan. Halusin kuvata merkkisarjassa ainutlaatuisia ystävyyden hetkiä, joista ei ole mikään kiire pois ja kaikki on hyvin, Siirala kertoo.

Perhe on aluksi lapsen koko maailma

Mannerheimin Lastensuojeluliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistaan kaksi postimerkkiä, joiden taiteilijoina ovat toimineet lapset.

Postimerkkien kuvitukset on valittu Järvenpään kuvataidekoulussa järjestetyn piirustuskilpailun töistä, joissa lapset kuvasivat omaa perhettään. Merkkeihin valitut piirrokset ovat tehneet 8-vuotias Pinja Haapola ja 9-vuotias Emma Aalto.

Postimerkkien graafisesta suunnittelusta vastannut Ilkka Kärkkäinen halusi antaa lapsille vapaat kädet kuvalliseen ilmaisuun.

– Lapset tuovat meille iloa ja uteliaisuutta sekä auttavat katsomaan maailmaa ihan uudella tavalla. Näissä merkeissä lapset ovat kuvanneet aidosti sitä tärkeintä eli omaa perhettään, Kärkkäinen kertoo.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton juhlavuoden teema on mukaan kutsuminen. – Kun MLL perustettiin vuonna 1920 kutsuimme perustamisjulistuksella kaikki suomalaiset mukaan parantamaan lasten elämää. Saman kutsun haluamme nyt uudistaa, jokaista tarvitaan.

Postimerkki levittää juhlavuotenamme lasten tuomaa iloa ympäri maan ja muistuttaa lasten merkityksestä, kertoo viestintäpäällikkö Maria Gnosspelius Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Mannerheimin lastensuojeluliitto 100 vuotta on 10 merkin arkki, jossa on 2 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät