2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Teatteriväkeä kutsutaan Lappajärvelle

Kaikille avoin teatteritapaaminen järjestetään 7.-8. maaliskuuta Lappajärven Kivitipussa.

Parin päivän aikana on tarjolla kursseja muun muassa roolihenkilön rakentamisesta, käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja trailerin tekemisestä.

MAINOS

Näyttelijätyön perusteisiin johdattaa Kimmo Hirvenmäki Kemin kaupunginteatterista. Hirvenmäki muistetaan esimerkiksi koskettavasta Miljoona hyvää syytä -monologista.

Näyttelijä, TeM Juha Ekola kertoo omasta reitistään nuorisoseurojen näyttämöiltä teatterikorkeakouluun ja työelämään kokopäiväiseksi konstailijaksi.

Ekola esittelee ja teettää harjoitteita, joiden kokee koituneen itselleen eniten iloksi ja sivistykseksi.

”Kuusniemen kulmilta Pirunpellon päälliköksi” eli Varamiehestä vaikuttajaksi on Jukka Mäkisen kurssin otsikko.

Yleisradiossa ja teattereissa työuransa tehnyt dramaturgi/ohjaaja ja käsikirjoittaja Jukka Mäkinen kertoo omien esimerkkiensä kautta, mitä kirjoittajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta tehdessään – ja mitä ohjaajan kannattaa huomioida käsikirjoitusta lukiessaan.

Mäkinen tunnetaan ehkä parhaiten television suosittujen maalaiskomedioitten ja maaseutudraamojen ohjauksista.

Mari Saarinen antaa kaikille esityksiä järjestäville harrastajaryhmille tarpeelliset neuvot esityksen tuottamisesta ja Tomi Saarijärvi pitää trailerityöpajan. Omaa kamerakalustoa ei tarvita, mutta oma läppäri on hyvä olla mukana trailerin editointia varten.

Viikonlopun aikana katsotaan lisäksi harrastajien voimin toteutettu paikalliselokuva ”Haaveita ja harha-askelia” ja keskustellaan, mitä elokuvan tuottaminen ja tekeminen vaatii. Mukana keskustelemassa elokuvan tekemisessä mukana olleita.

– Nyt kannattaa kaikkien ”teatterikärpäsen puremien” läheltä ja kaukaa ilmoittautua mukaan laadukkaaseen koulutusviikonloppuun, sanoo Järvilakeuden kansalaisopiston Aitio-hankkeen vetäjä Jarmo Kumpula.

Ilmoittautumisia toivotaan 9.2. mennessä Suomen harrastajateatteriliiton kotisivulla shtl.fi tai soittele Jarmolle p. 040 069 2908.

Kuva:

Televisiosarjoista tunnettu dramaturgi-ohjaaja Jukka Mäkinen opastaa käsikirjoittajia. Kuva Jarmo Vainionpää.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät