14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Esiopetus Alajärvellä vakiintuvissa paikoissa ja omina, enintään 20 oppilaan ryhminä

Alajärvellä esiopetusta on annettu eri lukuvuosina osin eri paikoissa, mutta ensi syksystä alkaen asiaan tulee muutos.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että nyt esiopetuspaikat on päätetty toistaiseksi, eikä vain lukuvuodeksi kerrallaan. Näin saadaan asiaan vihdoin pysyvämpi ratkaisu.

MAINOS

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö esiopetuspaikkoja voitaisi jatkossakin tarvittaessa tarkastella ja muuttaa, jos tilanne niin vaatii.

Esiopetuspaikkoina ovat Alajärvellä Hoiskon, Paalijärven ja Taimelan koulut, joissa kussakin on yksi esiopetusryhmä. Alakylän ja Myllykankaan koulujen esiopetus järjestetään omassa ryhmässä Alakylän koululla.

Ylikylän oppilaaksiottoalueen esioppilaiden opetus järjestetään Paavolan koulun esiopetusryhmissä. Paavolassa on kolme esiopetusryhmää.

Vimpelissä esiopetusta järjestetään ensi vuonna Aapiskujan koululla kahdessa ryhmässä. Vimpelin esioppilaiden määrä on syksyllä 24.

Näillä päätöksillä mahdollistuu se, että kaikki esioppilaat ovat omissa ryhmissään. Tämä tilanne on saavutettu ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja näin tämä hyvä tilanne jatkuu tulevaisuudessakin.

Esiopetusryhmät ovat kooltaan sopivia, sillä yhdessäkään ei ole yli 20 lasta. Hoiskossa lapsia tulee olemaan tuo 20, Alakylällä 15, Paalijärvellä 8, Taimelassa 9 ja Paavolassa 51, eli kolme noin 17 lapsen ryhmää.

Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirrettyjen sekä erityistä tukea tarvitsevien esiopetusikäisten lasten esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti Mäntymäen päiväkodissa tai Alajärven yläkoulun E-tupaluokissa.

Huoltajat ilmoittavat lapsensa esiopetukseen ja ensimmäiselle luokalle Wilma-järjestelmän kautta. Ilmoittautuminen on 10.-29.2. ja samaan aikaan ilmoittaudutaan myös esioppilaiden aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Tulevien esioppilaiden huoltajat saavat Wilma-tunnukset ja ilmoittautumisohjeet postissa.

Järjestelmä tarjoaa lapselle automaattisesti asuinpaikan perusteella määrättyä esi- tai perusopetusyksikköä. Mikäli huoltajat haluavat ilmoittaa lapsen johonkin toiseen järjestämispaikkaan tai kouluun, tulee heidän ottaa yhteyttä kyseisen koulun rehtoriin.

Luoma-aho kertoo, että tutustumiskäytännöistä ja mahdollisista kuljetuksista tiedotetaan kevään kuluessa.

Myös syksyn varhaiskasvatuspaikkojen haku käynnistyy samaan aikaan. haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka löytyy kaupungin nettisivuilta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät