Kuortaneen juhannuskisojen katse jo seuraavassa tasossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuortaneen juhannuskisat on yksi perinteikkäin yleisurheilutapahtuma Suomessa. Tänä vuonna kisat käydään jo 81. kerran.

Kisat ovat olleet vuosien saatossa yksi merkittävä osa eri nimillä kulkenutta Suomen GP-sarjaa. Viime vuonna nimekseen Kuortane Games muuttanut kisatapahtuma nousi osaksi Euroopan osakilpailujen pronssisarjaa, jossa se jatkaa myös tulevana kesänä.

MAINOS

Katse on kuitenkin asetettu jo astetta korkeammalla ja yksi pidempiaikainen tavoite on selvittää kisastatuksen nostoa pronssitasosta hopeatasolle.

Tasokkaan kisatapahtuman järjestämiseksi jatkossakin Kuortaneen Eliittikisat ry, Kuortaneen Kunta ja Kuortaneen Urheiluopisto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa tässä vaiheessa vuodet 2020-2022.

– Sopimuksella halutaan parantaa toisaalta jo tehtyjä toimenpiteitä, mutta ennen kaikkea luoda jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä kisojen kehittämiseen. Sopimuksessa sovitaan myös kehittämissuunnitelman tekemisestä, jolla pyritään selvittämään kisojen mahdollista statuksen nostoa ja puitteiden parantamista edelleen tulevaisuudessa, kommentoi Kuortaneen kunnanjohtaja Pentti Turunen.

– Yksikään toimija ei yksin pystyisi tällaista tapahtumaa järjestämään ja sopimus onkin jälleen yksi osoitus siitä yhteistyöstä, jota Kuortaneella pystytään tekemään.

– Kuortaneen juhannuskisat on yksi kovatasoisimmista kotimaassa käytävistä yleisurheilukilpailuista ja kehittäminen on yhteinen haaste, kun halutaan parantaa tasoa ja löytää kovempitasoisia urheilijoita entisestään, toteaa Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Sopimuksen myötä myös kisoja luotsaavaan Eliittikisat ry:n hallitukseen tehdään muutoksia, jolla vahvistetaan entisestään urheilupuolen ammattimaisuutta, mutta myös viestintä ja markkinointi osaamista.

– Tämä on todella suuri harppaus taas eteenpäin Kuortaneen Kunnon kannalta, jonka alaisena Eliittikisat ry on toiminut, iloitsee pitkään kisojen järjestelyissä mukana ollut, Eliittikisat ry:n hallituksen edustaja, Heikki Savela.

Juhannuskisojen pääsihteeri Tuomas Mikkola näkee kisat myös merkittävänä markkinointitapahtumana ei vain Kuortaneelle vaan koko Etelä-Pohjanmaalle.

– On tärkeää, että pidämme yllä näin pitkän perinteen omaavaa kilpailua. Pitää muistaa, että Kuortane on pienin paikkakunta, jossa tämän tason kisoja järjestetään, joten tämä on myös eräänlainen voimannäytös, sillä kisat vaatii 250-300 talkooihmistä. Toisaalta tämä on osoitus, että meillä pystytään isoja kisoja järjestämään, jonka myötä kuntaan tulee myös muita huippu-urheilutapahtumia MM-tasolle asti, sanoo Mikkola

Kuortane Games on tänä vuonna viime vuotiseen tapaan osa Euroopan pronssiliigaa. Tänä vuonna kisastatus on virallisesti World Athletics Continental Tour Bronze. Tänä vuonna kisat käydään jalkapallon MM-kisojen johdosta sunnuntaina 21.6. kello 15 alkaen.

MAINOS
Edellinen artikkeliEsiopetus Alajärvellä vakiintuvissa paikoissa ja omina, enintään 20 oppilaan ryhminä
Seuraava artikkeliLions Club Alajärvi-Järviseudulla takanaan 60 vuotinen taival