0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Miljoona mikrosirua Kyyjärvellä sunnuntaina

Vapaaehtoisvoimin Suomea kiertävä Miljoona mikrosirua-projekti saapuu Kyyjärvelle tulevana sunnuntaina 16.2.

Tapahtumassa tunnistusmerkitään kennelnimettömiä kissoja ja koiria mikrosirulla. Samalla sirutiedot rekisteröidään.

MAINOS

Rekisteröity mikrosiru lemmikillä on ensiarvoisen tärkeä eläimen kadotessa tai kun se syystä tai toisesta talteenotetaan.

Löydetty lemmikki saadaan palautettua mahdollisimman nopeasti takaisin omaan kotiin. Tästä hyötyvät myös kunnat ja kaupungit, koska löytöeläinhoitoloista noutamatta jääneiden eläinten hoitomaksut jäävät kunnan maksettaviksi.

Kyyjärven kunta liittyi edelläkävijöiden joukkoon tarjoamalla sirun sadalle ensimmäiselle lemmikille! Eläinsuojelullisesti tunnistusmerkinnän arvo on mittaamaton, sillä varsinkin kissoja jää vuosittain sinnittelemään luonnon armoille tuhansia ja taas tuhansia.

Kissoista myös suurin osa jää talteenottopaikoista noutamatta, jonka vuoksi monella löytöeläimiä vastaanottavalla taholla ei ole resursseja niitä ottaa, vaikka tiedettäisiin kodittoman kissan alueella liikkuvan.

Rekisteröidyn mikrosirun avulla omistaja saa tiedon parhaimmillaan pienen hetken sen jälkeen, kun eläin otetaan talteen. Moni kadonnutta lemmikkiään etsivä myös helpottuisi tiedosta, jos eläin on löydetty menehtyneenä ja sirutietojen kautta on tästä omistajalle ilmoitettu.

Koirien tunnistusmerkintä tullee pakolliseksi jo seuraavan eläinsuojelulain muutoksen yhteydessä, kissojen toivottavasti seuraavassa vaiheessa.

Nyt voi asian hoitaa kuntoon jo ennakkoon, maksutta. Sirutus tapahtuu Ravintola Villiviinin yläkerrassa. Itse toimenpide on nopea ja helppo, kuin rokotus, eikä sirusta ole eläimelle mitään haittaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät