Alajärven Yrittäjät starttasivat Ystävänpäivään hymyssä suin!

Alajärvellä perjantaiaamu aloitettiin Yrittäjän Ystävänpäivän aamiaisella, johon kokoontui suuri joukko yrittäjiä nauttimaan maukkaasta aamupalasta ja iloisesta ohjelmasta, jonka yrittäjille tällä kertaa tarjoili Alajärven Osuuspankki.

Ystävänpäivän aamiainen veti jälleen Alvariinin salin täyteen alajärveläisiä yrittäjiä.

Aamiaistilaisuuden juontajana toimi yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala ja Osuuspankin puolesta pankinjohtaja Markku Pelkonen avasi aamua ajatuksella siitä, miksi vakuutamme monin eri tavoin omaisuuttamme, vaikka suurimmiksi uhiksi omalle hyvinvoinnille koetaan tutkimusten mukaan oma pitkäaikainen sairaus tai tapaturma?

MAINOS

– Silti omaisuuden turvaksi meillä on kattavat vakuutukset, mutta oman hyvinvoinnin turvaamiseen ei panosteta vastaavasti.

Pelkonen totesi, että kun on kyse ihmisen omasta terveydestä, niin luotamme usein yhteiskunnan antamaan turvaan. – Lakisääteinen turva ei kuitenkaan korvaa kaikkea ja siksi on tärkeää tehdä ratkaisuja, joiden avulla voimme saada itsemme jälleen nopeasti kuntoon ja työkykyiseksi.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdospalveluista kertoi asiantuntija Aila Hemminki.

Puhujavieraaksi aamupalatilaisuuteen oli saatu yrittäjä, personal trainer ja kolmen teinin yksinhuoltajaäiti Piia Koriseva, joka sai vuonna 2008 aivoinfarktin. Se halvaannutti hänen kehonsa vasemman puolen ja hän joutui pyörätuoliin. Koriseva kuitenkin kuntoutui sairaudestaan ja opiskeli personal traineriksi, jota tekee nykyään päätyönään.

– Tämä kaikki on opettanut minulle, että elämä on käynnissä nyt ja meidän on itse pidettävä huoli itsestämme.

Piia totesi, että me suomalaiset olemme hienoja ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa muiden eteen itsensä unohtaen.

– Mutta jos emme huolehdi itsestämme, niin miten meistä on hyötyä kenellekään muulle, Piia totesi julistaen terveen itsekkyyden sanomaa.

– Personal trainerina laitan aina ensimmäisenä ihmisen peilin eteen alusvaatteisillaan. Kukaan koskaan ei ole tässä tilanteessa sanonut mitään kivaa itsestään.

– Kun kysyn, sanoisiko ihminen noin ystävälleen, hän vastaan aina ettei tietenkään! Millä oikeudella hän sitten sanoo itsestään niin rumasti? Eikö ihmisen pitäisi itse olla oman itsensä paras ystävä?

Piia ravistelikin kuulijoitaan naurattaen, mutta myös hätkähdyttäen ja asettamalla tekosyyt syrjään. – Aina on aikaa treenata, nukkua tai syödä, kyse on vain siitä miten asiat priorisoi!

– Kannattaa muistaa, että emme ole korvaamattomia kenellekään muulle, paitsi itsellemme. Jos itse unohdamme itsemme, miten voimme ajatella että muut voisivat muistaa meidät?

Piia Korisevan puheenvuoron jälkeen kuultiin vielä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdospalveluista asiantuntija Aila Hemmingin kertomana. Hän muistutti, että vaikka yrittäjäksi ryhtyminen on ollut jokaiselle yrittäjälle yksi elämän suurimmista päätöksistä, niin yrityksestä luopuminen on vielä suurempi.

– Siihen kannattaa varustautua kunnolla ja muistaa, että myynti kestää yleensä puolesta vuodesta kahteen vuoteen.

Keinoiksi yrityksen omistajanvaihdoksiin Hemminki kertoi myynnin henkilöstölle, kokonaan ulkopuoliselle tai sukupolvenvaihdoksen.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version