-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Maailmanluokan jäänveistotapahtuma Lappajärvellä

Jäälinna ry:n Jäänveistokiertueella 2020 on tapahtumia seitsemällä paikkakunnalla ja veistäjinä kiertueella ovat maailman huippuveistäjät.

Kiertueen viimeinen paikkakunta on Lappajärvi, jossa tapahtuma järjestetään viikonloppuna 20.-22.2.

MAINOS

Veistäjiksi on kutsuttu viisi kansainvälisen tason taiteilijaa, jotka kaikki ovat olleet aikaisemminkin Suomessa. Jokaisella on monia kansainvälisiä voittoja.

Eniten mestaruuksia on Mongolian jäänveistäjällä – kolme MM-mestaruutta. Jakutiasta tulee Roman Petrov, Mongoliasta Lkhagvadorj Dorjsuren ja Tsogbadrakh Bazarragchaa ja Jekateriburgista Aleksandr Savinov.

Koko porukan johtajana, ”pääjäänveistäjänä” ja autonkuljettajana on Jussi Miettinen Kuopiosta. Jäänveistäjä Anssi Kuosa osallistuu Lappajärven tapahtumaan.

Samalla Kivitippu järjestää myös Talviriehan lauantaina 22.2. kello 10-15. Tapahtumassa on mielenkiintoista ohjelmaa vauvasta vaariin.

Päivän vetonaulana on luonnollisetsi edellä mainittu kansainvälinen jäänveistotapahtuma.

Tapahtumassa on myös runsaasti muuta ohjelmaa. Päivän aikana pääsee ladulle testaamaan pitopohjasuksia ja saa voiteluopastusta asiantuntijalta.

Myös lumikenkäilyä pääsee kokeilemaan oppaan johdolla, omia lumikenkiä ei tarvitse olla mukana. Rantasauna Aquarius on lämpimänä ja saunomisen lomassa voi pulahtaa avantoon. Jos avantouinti ei houkuttele, voi uida ja saunoa päärakennuksen sauna- ja allasosastolla.

Nykälänniemeen voi tutustua hevosrekiajelulla tai hieman vauhdikkaammin moottorikelkan kyydissä. Ulkona saa huimaa kyytiä myös liukumäessä tai vipukelkassa ja välillä voi nauttia lämmintä kaakota ja makkaraa nuotion ääressä. Isompaan nälkään on pizzabuffet ravintolassa.

Lapsille ja nuorille on ohjelmaa ulkona ja sisällä. Ulkona on ohjelmallinen jäädisco rusettiluisteluineen, limbo-kisoineen ja hippoineen. Pikkulapsia hauskuuttaa Poppi-Kaija, joka hassuttelee suksilla ja laskee lasten kanssa mäkeä.

Sisällä Lappajärvi-salissa on Nerf -pelipäivä eli suosittua taisteluleikkiä Nerf -aseilla ja vaahtomuoviammuksilla. Meteoriittikeskuksessa voi lähteä koko perheen kanssa virtuaaliselle avaruusmatkalle, alukseen sopii kerralla neljä henkilöä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät