1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Hyväntuulista ystäväbingoa Oivalassa

Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:ssä tempaistiin iloisesti ystävänpäivän merkeissä. Viitisentoista henkilöä oli noudattanut kutsua saapua pelaamaan ystäväbingoa Oivalaan eli omaishoitajayhdistyksen toimistoon.

Vaakabingon pelaamista säesti hyväntuulinen jutustelu. Mukavassa seurassa oli mukava pelata. Tilaisuus oli kaikille avoin.

MAINOS

Vuonna 2002 perustettu yhdistyksen toimialueeseen kuuluu viisi kuntaa: Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Soini ja Vimpeli.

Lisäksi yhdistys toimii Kuusiokuntien Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toimialueella kummiyhdistyksenä ja tekee OivaHetki-päivystyksiä yhtenä arkipäivän viikossa Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin Ikätorilla. Jäseniä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:ssä on noin 150. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii ensimmäistä kauttaan Sari Vesala Vimpelistä.

Bingo!

Ystävänpäiväbingo polkaistiin käyntiin kahvitarjoilulla donitsin tai suklaan kera. Bingoemännän tehtävissä oli toimistoharjoittelija Kirsi Sänkiaho, joka ilmoitti kirjaimet ja numerot osallistujia miellyttäneellä kuuluvalla ja selkeällä äänellä.

– Kannattaa kailottaa ”bingo!” korkealta ja kovaa, kannusti Sänkiaho bingohetken alkajaisiksi.

Ystäväbingoa pelattiin leppoisassa tunnelmassa ystävänpäivänä.

Hyväntahtoista, humoristista ja naurun sävyttämää ihmettelynpoikasta kuului muutamasta suusta, kun ruudukon numerot eivät osuneet pelaajien mielestä suosiollisesti.

Bingoemäntä naurahtikin pelin olevan yllättävän tunteikas. Ensimmäisen pelikierroksen täyttä kuponkia pelattaessa pallot uhkasivat loppua, mutta voittaja saatiin. Osan palkinnoista omaishoitajayhdistys oli saanut lahjoituksina.

Tärkeää toimintaa

Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n lähes parinkymmenen toimintavuoden aikana omaishoitajuus on muuttanut jonkin verran muotoaan.

Omaistoiminnan ohjaaja Pia Itäniemi kertoo, että aikaisemmin omaishoitajayhdistyksen imago oli sellainen, yhdistys on ikääntyvien omaishoitajien yhdistys. Muutosta edellisvuosien yhteydenottoihin on ollut nähtävissä. Työikäiset ottavat yhteyttä entistä useammin, samoin erityislasten perheet.

Omaishoito lisääntyy väestön ikääntyessä. Omaishoitajayhdistyksen toiminta on tärkeää. Tästä kertoo omaistoiminnan ohjaaja Tiina Silvosen kertomat luvut.

– Ihmiset ottivat meihin yhteyttä viime vuoden aikana 707 kertaa ja kysyivät neuvoja omaishoitoasioissa. 146 yhteydenottoa oli uusia eli kysyjä ei ollut aikaisemmin ollut tekemisissä kanssamme. Tämä luku on ollut pitkään 120:n tasolla. Luvut kertovat siitä, että toiminnastamme tiedetään – on tietoa ja näkyvyyttä, että tällainen yhdistys on olemassa.

Yhteyttä otettiin käymällä yhdistyksen toimistolla, puhelimitse, laittamalla sähköpostia tai sosiaalisen median kautta.

– Myös kuusiokuntalaiset voivat ottaa meihin yhteyttä ja osallistua toimintaan. Kuusiokunnilla on oma omaishoitajayhdistys, jonka kummiyhdistys me olemme. Kuusiokuntien Omaishoitajayhdistyksellä ei ole omaat työntekijää, kertoo Pia Itäniemi.

Keväällä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:ssä alkaa työikäisille omaishoitajille tarkoitettu ryhmä. Kevään aikana järjestetään parisuhdeilta.

Tulevana keskiviikkona järjestetään Alajärven OmaSäästöpankin konttorin tiloissa edunvalvontaa, edunvalvontavaltuutusta ja hoitotahtoa käsittelevä luento kello 18.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät