-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kirsti Pasto kirjoitti kirjan, jonka aihe tulee ajankohtaiseksi jokaiselle

Kuortanelainen Kirsti Pasto on aina rakastanut juhlien järjestämistä ja kokee, että elämässä pitää juhlistaa sen tärkeitä hetkiä.

Omia ja puolisonsa viisikymppisiä suunnitellessaan hänen mielessään alkoi pyöriä ajatus siitä, että elämää olisi enää jäljellä vähemmän, kuin mitä oli jo elettynä.

MAINOS

Kirsti alkoi pohtia, miten ilmaista tahonsa sen oman viimeisen juhlan, hautajaisten, järjestämiseen, sillä lasten kanssa tuossa iässä aiheesta puhuminen ei oikein tuntunut luontevalle.

– Aloin tehdä kirjaa Minun tahtoni viisi vuotta sitten. Äitini sai tietää siitä pari viikkoa sitten, lapset vähän aikaisemmin, Pasto kertoo ja sanoo, että kirja on tarkoitettu ihan jokaiselle joka haluaa ottaa vastuuta omista asioistaan ja kirjata jälkipolville sen, miten haluaa asioitaan hoidettavan.

Arjen keskusteluissa sivutaan usein oman elämän loppuajan asioita. saatetaan kertoa tutulle tai lapsille, millaista hitoa halutaan tai kuka huolehtisi asioista, jos ei enää itse pysty. Mietitään testamenttia ja pohditaan arkkuhautauksen ja tuhkauksen vaihtoehtoja.

– Näiden pohdintojen lisäksi on tärkeää laatia konkreettisia asiakirjoja ja tehdä muistiinpanoja, jotta läheistemme on aikanaan helpompi tehdä valintoja ja järjestelyitä.

– Kirjatut ohjeet sekä toiveet antavat selkeyttä ja ne saattavat jopa estää turhat erimielisyydet, Pasto sanoo ja muistuttaa, ettei koskaan ole liian aikaista hoitaa itselle merkitykselliset asiat paperille saakka. Ennakkosuunnittelu on vastuun ottamista omista asioista.

Minun tahtoni -kirja sisältää vapaamuotoisesti kirjatut hautajaistoiveet, tietoa tärkeistä asiakirjoista ja perunkirjoituksissa tarvittavaa tietoa.

Kirja on kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa on ne asiat jotka on tärkeää hoitaa kuntoon kun on itse vielä kykenevä niistä päättämään. Toisessa osassa on täytettävä osuus sisältäen hautajaisten suunnittelun. Kolmannessa osassa keskitytään perunkirjoituksiin.

Kirjaa on saatavilla Kuortaneen Kirjakaupasta ja minuntahtoni.fi verkkokaupasta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät