-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Lions Club Alajärvi-Järviseutu juhlisti toimintansa 60 vuotista taivalta

Lions Club Alajärvi-Järviseutu juhli lauantaina 60-vuotisjuhliaan. Päivä aloitettiin perinteiseen tapaan aamupäivällä laskemalla seppele sankarivainajien muistomerkille. Tilaisuudessa piti puheen kirkkoherra Ari Auranen.

Taavi Kivipelto luennoi hauskalla ja kiinnostavalla tavalla klubin historiasta.

Seppeleenlaskun jälkeen leijonat veivät muistokynttilät edesmenneiden klubilaisten haudoille.

MAINOS

Leijonien avustustyöhön kuuluu monenlainen hyväntekeväisyystyö vanhusten, lapsien ja nuorien auttamiseksi. Päivällä vuorossa olikin tämän vuoden avustuksien jakotilaisuus.

Stipendejä jaettiin Alajärven kouluille, yhdistyksille sekä seuroille kaikkiaan 4700 euron edestä. Kaikkiaan varoja on tänä vuonna jaettu yhteensä noin 7000 euroa.

Lions Clubin stipendejä jakamassa olivat klubin presidentti Pekka Hannula ja sihteeri Kai Hannulabacka. Ladyjen stipendin jakoivat Ritva Leppäaho ja Anne Yli-Sissala.

Puheessaan presidentti Pekka Hannula kiitti kaikkia yhteistyötahoja ja yrityksiä, jotka tukevat Lions-toimintaa. Tärkeä varainkeruumuoto on ollut Alajärvi-kalenteri, jonka myymisestä myös koulut saavat suoraan rahaa luokkaretkien järjestämiseen.

Uutena varainkeruumuotona on ollut viime keväästä lähtien kuittienkeräysvitriinit kauppojen pullonkeräysautomaattien yhteydessä.

Sakari Tallbackalle harvinainen kunniamerkki

Juhlapäivän vietto jatkui iltatilaisuudessa, jossa jaettiin kunniamerkkejä klubin ansioituneille jäsenille. Kunniamerkit jakoi LC Alajärvi-Järviseudun presidentti Pekka Hannula ja piirikuvernööri Thorolf Westerlund.

Lions Club Alajärvi-Järviseutu juhli lauantaina 60-vuotisjuhliaan monin eri tavoin. Illalla kokoonnuttiin Punaisen Tuvan Viinitilalle.

LC Alajärvi-Järviseudun perustajajäsen Sakari Tallbacka sai Suomen Lions-liiton ansiomitalin ja määrävuosimerkin 60 vuoden toiminnasta Lions-järjestössä.

Piirikuvernööri Thorolf Westerlundin mukaan 60-vuotismerkki on todella harvinainen, eikä ainakaan hän ole piirikuvernöörinä aikaisemmin päässyt jakamaan moista kunnianosoitusta.

Lions-liiton ansiomitalilla ja 50-vuotismerkillä palkittiin tilaisuudessa Mauno Laakso, 45-vuotismerkillä Jorma Kauppinen, Suomen Lions-liiton ansiomitalin 40-vuotisesta toiminnasta saivat leijonat Erkki Lähelmä, Jorma Kauppinen ja Esko Mäkelä.

25-vuotismerkillä palkittiin Jorma Keijonen ja Taavi Kivipelto, 20-vuotismerkillä Kai Ahola-Olli ja Raimo Kröger, 15-vuotismerkillä Juha Yli-Sissala ja 10 vuotismerkillä Pentti Pajala, Niko Kaarela ja Esko Rintamäki.

Klubin presidentin tunnustuspalkinnon työstään järjestön hyväksi saivat Matti Ahonen, Taavi Kivipelto ja Pekka Kylkilahti.

Kai Hannulabacka

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät