0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Hautamäki ja Juntunen luokkavoittoon Joensuun SM-Rallissa

Ville Hautamäki oli erityisen tyytyväinen mies lauantaina Joensuun SM-rallin maalissa. Hän oli kartanlukijansa Mika Juntusen kanssa voittanut juuri SM2-luokan 14.8 sekunnin erolla Riku Tahkoon. Sijoitus yleiskilpailussa SM1-luokan R5-autojen kärjen takana oli seitsemäs.

– Ainahan voitto on kova juttu. Nyt voitto tuntuu erityisen hyvältä, Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Hautamäki aloittaa. Konkarin tekemät säädöt Mitsubishiin Mikkelin osakilpailun jälkeen olivat onnistuneet.

MAINOS

– Kova työ valmisteluissa tuotti tulosta. Kysymys oli auton säädöistä. Pääsin myös yhteistyökumppanin avustuksella ajamaan Pihtiputaalla talviolosuhteissa testiä. Siellä sain autoon hyvän luottamuksen, alajärveläinen totesi voiton hetkellä.

Viiden erikoiskokeen kilpailu Joensuussa saatiin ajaa lopulta melko talvisissa olosuhteissa. Alueen tiestö saa vuodesta toiseen kehuja kilpailijoilta.

– Onhan Joensuun alueen tiet vaativia ja todella hienoja ralli käyttöön. Oli suuri nautinto ajaa, kun koko paketti toimi meillä hyvin, Hautamäki tiivisti päivän.

Kolmen erikoiskokeen jälkeen Hautamäki ja Juntunen siirtyivät SM2-luokan kärkeen ajettuaan kolmen sekunnin pohja-ajan. Sarjajohdossa ollut Jussi Lindberg jäi 25 ja edellisen osakilpailun voittanut Jaro Kinnunen 17 sekuntia.

– Kolmas, 33 kilometrinen, erikoiskoe ratkaisi kilpailun meidän eduksi. Siellä kyllä kaikki onnistui ja panostimme siihen. Ehkä olisi pitänyt vain vaihtaa jarrupalat huollossa ennen sitä erikoiskoetta.

– Säästelin jarruja jonkin verran, 8,4 sekunnilla luokan kärkeen siirtynyt Hautamäki kommentoi kilpailun jälkeen. Neljäs ja viides erikoiskoe meni Hautamäeltä kovaa ajaen, mutta hulluja riskejä ottamatta.

– Säädin kilpailun aikana etuiskunvaimentajia ja se onnistui. Auto oli koko kilpailun ajan huomattavasti parempi ajaa kuin edellisessä osakilpailussa Mikkelissä. Olemme nyt pisteissä toisena, joten Rovaniemen ulosajoa lukuunottamatta talvikausi meni kuitenkin hyvin.

– Nyt rauhoitutaan hetkeksi rallista ja kesällä jatketaan kohtuu hyvistä asetelmista. Tykkään ajaa kuitenkin soralla enempi, Hautamäki ynnäsi.

Pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen: 1. Jussi Lindberg 52. 2. Ville Hautamäki 49. 3. Anssi Rytkönen 45. 4. Riku Tahko 41. 5. Jaro Kinnunen 40. 6. Arttu Lähdeniemi 33. 7. Timo Mäenpää 30. 8. Joni Seilo 15. 9. Ari-Pekka Koivisto 13. 10. Jari Kuikka 12.

Seuraava osakilpailu 12.-13.6. Kouvolassa.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät