2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven musiikkiopisto mahdollistaa nyt myös soitinkokeilut!

Alajärven musiikkiopiston kevään teemaviikko lähestyy kovaa kyytiä ja musiikkiopiston opiskelijoille se tietää monenlaisia mahdollisuuksia.

Opiskelijat voivat osallistua viikon 13 aikana vaikkapa erilaisiin yhteissoittoihin tai esiintymisharjoituksiin. Lisäksi tarjolla on improvisaatiokoulutusta, jota pitämään on saatu oman talon ulkopuolelta alan ammattilainen Markku Renko.

MAINOS

– Projektiviikolla ohjelmaa järjestetään paitsi Alajärvellä, myös Soinissa ja Lehtimäellä, kertoo opiston rehtori Markku Pöyhönen.

Ihan oma kokonaisuutensa projektiviikolla on Satukonsertti, jossa mukana on niin jousikonserttia, kuoroa kuin soolosoittajiakin. – Konsertti on tavallaan jatkoa viime kevään Jussi Jänis -musikaalille, mutta kevyempänä versiona. Idea on kuitenkin siinä sama, että myös Satukonsertti järjestetään sekä koululais- että yleisöesityksin.

Koululaisesitykset torstaina ja perjantaina on varattu jo täyteen ja yleisöesitys pidetään torstaina 26.3. kello 19 koulukeskuksen auditoriossa. Konsertti on juonellinen ja lavastusta siihen on tehnyt Kuvataidekoulu Eero.

Kiinnostavatko musiikinopinnot?

Ihan uutta musiikkiopiston teemaviikolla ovat nyt mahdollisuus soitinkokeiluihin.

– Koska projektiviikolla oppilaille on järjestetty tavanomaisesta poikkeavaa ohjelmaa, jää myös opettajilta aikaa uudenlaiseen toimintaan, Pöyhönen kertoo.

Opisto järjestääkin nyt ensimmäistä kertaa kaikille opiskelusta kiinnostuneille soitinkokeiluja, eli mahdollisuuden päästä kokeilemaan kiinnostavaa soitinta opettajan ohjauksella.

– Soitinkokeiluun voi varata henkilökohtaisen ajan. Ajanvaraus on nyt auki ja ajat menevät varausjärjestyksessä. Varausjärjestelmä sulkeutuu 19.3., mutta kannattaa olla ajoissa asialla, jotta saa mieleisensä ajan!

Kokeiluaika on 15-20 minuuttia ja kokeiluun pääsee mukaan kirjautumalla osoitteeseen amo.eepos.fi -sivustolle (tai klikkaa TÄSTÄ). Siellä kokeiluaikoja pääsee varaamaan hakeudu oppilaaksi -painikkeen takaa. Vapaana olevat ajat löytyvät suoraan sen kautta.

Kokeilumahdollisuus on tarkoitettu aivan kaikenikäisille musiikinopinnoista kiinnostuneille, vaikka toki musiikkiopisto on ensisijaisesti lapsia ja nuoria varten.

Pöyhönen kuitenkin muistuttaa, että Alajärven musiikkiopistollakin on jo nyt paljon aikuisopiskelijoita ja heidän määränsä tulevaisuudessa todennäköisesti vain kasvaa ikäluokkien pienentyessä.

Monet aikuiset haluavat musiikkiopistossa viimeistellä kesken jääneitä opintojaan tai oppia kokonaan uuden soittimen vaikkapa jonkin nuorena soitetun soittimen rinnalle.

Soitinkokeilussa kaikille on mahdollisuus tutustua kiinnostavaan soittimeen ja todeta, olisiko juuri se sellainen instrumentti, jonka opettelu motivoisi? Ja mikään ei estä varaamasta aikaa vaikkapa useammankin soittimen kokeiluun, jos aikoja vain on vielä vapaana!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät