0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärvellä koulut, kirjasto, uimahalli ja liikuntatilat toistaiseksi avoinna

Alajärven kaupunki tiedottaa, että tällä hetkellä alueella ei edelleenkään ole tiedossa todettuja koronavirustapauksia.

Viruksen leviämistä on tärkeä hillitä ja Alajärven kaupunki noudattaa valtioneuvoston suosituksia. Mahdollisten uusien tartuntojen ehkäisemiseksi tulee huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

MAINOS

Kaupungin julkisissa tiloissa on siirrytty tehostettuun hygieniatasoon ja pintoja siivotaan useammin.

Kaupunki peruuttaa yleisötilaisuuksia ja isompia kokouksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Esimerkiksi Liikunta- ja hyvinvointimessut siirtyvät syksymmälle. Lisäksi valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan Alajärven kaupunki suosittelee kaikkia rajoittamaan ei-välttämätöntä toimintaa harrastustoiminnassa ja vapaa-ajalla sekä välttämään ylimääräistä asiointia riskiryhmiin (ikääntyneet ja perus-sairaat) kuuluvien kanssa.

Myös ylimääräistä matkustamista tulee harkita.

Kaupungin järjestämät ryhmäliikuntatunnit siirtyvät tai ne perutaan toistaiseksi.

Kirjasto, uimahalli ja liikuntatilat pidetään toistaiseksi avoinna. Alajärven kaupungin johtoryhmä ja pandemia-ryhmä seuraavat viranomaisten (mm. THL ja sairaanhoitopiiri) tiedottamista tilanteesta ja muuttuneessa tilanteessa nopeatkin muutokset ovat mahdollisia.

Urheiluseurat ja järjestöt tiedottavat omista tilaisuuk-sistaan ja toiminnastaan.

Tällä hetkellä varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukio-opetuksen yksiköt toimivat normaalisti. Koulujen ja päiväkotien osalta tilannetta seurataan aktiivisesti, valmiutta kohotetaan ja toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Alajärven kaupunki seuraa tiivisti viranomaisten tiedottamista asiassa.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan johtoryhmä toimii alueella pandemiajohtoryhmänä, joka huolehtii oman toimialansa tiedottamisesta ja ohjeistamisesta. Perusturva toimii tiiviissä yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiriin infek-tioiden torjuntayksikön kanssa.

Flunssaoireista kärsivän henkilön tulee pysytellä kotona ja sopia poissaoloajasta työnantajansa kanssa. Riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää isoja tilaisuuksia.

Vanhainkodeissa vieraillessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta ja korostettua hygieniaa sekä keskusteltava vierailuista hoitohenkilökunnan kanssa.

Mikäli henkilö epäilee koronavirustartuntaa tullessaan THL:n määrittelemiltä alueilta, tulee henkilön pysyä kotona ja ottaa ensin yhteyttä puhelimitse Epshp:n päivystysapunumeroon 116117.

Puhelimitse annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiset kartoittavat henkilön kontaktit altistuneisiin.

Muissa yleisissä koronaviruskysymyksissä voi soittaa valtakunnalliseen numeroon 029 553 5535.

Alla olevasta linkeistä löytyy THL:n ajankohtaista tietoa viruksesta sekä vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus/usein-kysyttya-wuhanin-koronaviruksesta

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät