-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Tuomas Linnan jokainen pieni asia Nelimarkka-museossa

Vuoden nuoren eteläpohjalaisen taiteilijan Tuomas Linnan yksityisnäyttely Nelimarkka-museolla sai dramaattisen alun, kun tälle lauantaille kaavaillut avajaiset jouduttiin perumaan koronavirusepidemian vuoksi.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2019 on Tuomas Linna. Hänen näyttelynsä on avoinna Nelimarkka-museolla.

Itse näyttely kuitenkin on avoinna alkuperäisen suunnitelman mukaan 15.3.-24.5.

MAINOS

Tuomas Linnan yksityisnäyttelyn nimenä on Jokainen pieni asia. Näyttelyssä on esillä valokuvia, valmisesineitä sekä teoksiin liittyviä tekstejä. Mukana on myös Linnan kilpailuteos, Viipyilyä Rapalaaksossa -installaatio.

Siihen liittyy hänen eteläpohjalaista sukuaan koskeva tarina: taiteilija kertoo kaivavansa esiin Rapalaaksoon piilotettuja isoisoisänsä kuvaamia lasinegatiiveja.

Linna liittää teokseen kysymyksiä elämästä ja omasta identiteetistä. Teoksesta välittyykin kaipaus, halu ymmärtää itseään ja elämäänsä suhteessa siihen mitä on ollut.

Jokainen pieni asia -näyttelyssä Linna on siirtynyt jo Rapalaaksosta eteenpäin. Taiteilijan mukaan painotus on nyt onnessa. Mitä se on? Näyttelyn teokset saavat ajattelemaan etsimisen, löytämisen ja luomisen salaperäistä prosessia.

Linnan uusissa teoksissa abstrakti ajatus yhdistyy materiaaliseen ja aistimelliseen: esimerkiksi ajatus tai muisto onnesta kytkeytyy tammenoksaan.

Teoksissa on pysäyttävä tuntu. Pysähdyksistä muodostuu kytköksiä katsojan muistin ja toisen muistin välille. Aika avautuu, erilliset tapahtumat limittyvät. Jokainen pieni asia on mahdollisuus kytkeytyä maailmaan, siihen mitä on ollut ja mitä on tuleva.

Tuomas Linna (s. 1985) asuu ja työskentelee Espoossa. Hän on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät