2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Verkkotarjontaa kansalaisopistosta ja Aisaparilta

Toimistot LSK Business Parkin kurssiosastolla Kauhavalla ovat hiljenneet, mutta toiminta jatkuu verkossa.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan on Järvilakeuden kansalaisopisto joutunut keskeyttämään lähiopetuksen koronaviruksen torjumiseksi.

MAINOS

Kurssitoiminnan keskeytti yli 80 opettajaa ja tuhannet opiskelijat jäävät ilman lähiopetusta Evijärvellä, Kauhavalla ja Lappajärvellä. Myös Leader Aisaparin toimiston väki tekee pääosin etätyötä ja neuvonta jatkuu sähköisen viestinnän kautta.

Hanskoja ei kuitenkaan ole lyöty tiskiin, vaan parhaillaan suunnitellaan korvaavia keinoja jatkaa toimintaa mahdollisimman monipuolisesti verkon välityksellä ja etäopetuksena. Monet virtuaalisen yhteydenpidon kanavat valjastetaan nyt luovasti käyttöön.

– Esimerkiksi viime syksynä kansalaisopistossa käynnistynyt taiteen perusopetus lapsille ja nuorille toteutetaan opetussuunnitelman mukaisin sisällöin etäopetuksena, lupaa Linda Huhtaluhta.

Leader Aisapari on valmistanut hankkeen hakijoille ja toteuttajille ohjevideot ja perjantaina 27.3. kello 12 kuullaan kaikille avoin verkkoluento ulkoilureittien digitaalisesta sovelluksesta, Outdooractivesta.

Etätyötä tekeville ja kaikille muillekin kotona oleville tarjotaan lisäksi ohjelmaa rytmittämään päivän kulkua: suunnitteilla on aamu- ja taukojumppaa aina iltamusiikkiin saakka. Ohjelma toteutetaan livestriimauksena facebookin kautta ja tarjontaa kerätään myös YouTube-kanavalle.

Aamujumpassa Eveliina Niemi pitää jokaiselle sopivan herättelevän jumppatuokion piristämään koko perheen päivää ja taukojumppaa päivän mittaan tarjoaa Aimo Sironen.

Illalla hoidetaan kehoa, venytellään ja rentoudutaan Merja Virtakankaan ohjauksella, ja Jari Rannanjärven iltamusiikin kautta virittäydytään valmiiksi unten maille.

Verkkosisällön ideoinnissa ja markkinoinnissa on mukana Aisaparin Kylille-hanke, jonka painopisteisiin kuuluu myös digitaalisuuden edistäminen.

Tiedot tarjonnasta löytyvät toimijoiden kotisivuilta ja tässä vaiheessa suositellaan lämpimästi kirjautumista myös sosiaaliseen mediaan: pysyt parhaiten ajan tasalla seuraamalla Järvilakeuden kansalaisopiston ja Leader Aisaparin facebook-sivuja.

– Tällaisena poikkeuksellisena aikana sosiaalisten kontaktien ja itsensä kehittämisen merkitys korostuu.

– Toivomme, että etäopetus, virtuaalisuus ja verkkotarjonta otettaisiin ennen kaikkea positiivisena haasteena, joka mahdollistaa uudenlaisen yhteisöllisyyden ja osallistumisen, sanoo rehtori Leea Keto.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät