-14.2 C
Alajärvi
sunnuntai 03.12.2023
MAINOS
MAINOS

Sairaanhoitopiiri avasi huolipuhelimen

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri avasi tänään keskiviikkona alueen väestölle tarkoitetun, koronavirukseen liittyvän huolipuhelimen, johon voi soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa henkisesti ja tilanne aiheuttaa psyykkistä oireilua, esimerkiksi ahdistusta.

Huolipuhelinnumero on 050 474 2854 ja se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-15. Huolipuhelimeen vastaavat henkisen tuen ammattilaiset.

MAINOS

Huolipuhelimessa ei anneta hoidollisia neuvoja koronavirus-infektioepäilyhin tai hoitoon liittyen – näissä asioissa opastaa Päivystysapupuhelin 116 117.

Huolipuhelimen avaamisella pyritään siihen, että Päivystysapu 116117 ei ruuhkautuisi huolestuneista kansalaisista, jotka toivovat keskusteluapua oireilessaan henkisesti koronatilanteen ahdistaessa.

Myös maakunnan terveyskeskuksissa on omia puhelinohjaus ja -neuvontapuhelimia, joissa saa ohjausta ja neuvontaa sekä keskusteluapua huolen herätessä.

Kuntien asukkaiden toivotaan soittavan oman terveyskeskuksensa puhelinnumeroihin niiden aukioloaikana. Sairaanhoitopiirin huolipuhelin vahvistaa näitä palveluja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät