-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärvi kuntajakoselvitykseen Kyyjärven kanssa?

Alajärven kaupungille on saapunut valtiovarainministeriöltä lausuntopyyntö kuntarakennelain mukaisesta erityisestä kuntajakoselvityksestä.

Valtiovarainministeriön asettama, Kyyjärven kuntaa koskeva arviointiryhmä on ehdottanut Kyyjärven kuntalaisten palvelujen turvaamiseksi kuntajakoselvitystä. Tavoitteena olisi Kyyjärven yhdistäminen isompaan kokonaisuuteen vuoden 2022 alussa.

MAINOS

Lisäksi arviointiryhmä ehdotti, että kunta jatkaa talouden tervehdyttämiseksi esittämiään omia toimenpiteitään sekä toteuttaa niitä rahoituksen riittävyyden ja vakavaraisuuden parantamiseksi.

Kuntarakennelain mukaan valtiovarainministeriön on kuultava asianomaisia kuntia ennen erityisen kuntajakoselvityksen määräämistä alueelle.

Tämän perusteella valtiovarainministeriö on pyytänyt Kyyjärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven kunnilta sekä Saarijärven kaupungilta ja Alajärven kaupungilta lausuntoa osallistumisesta kuntajakoselvitykseen.

Valtiovarainministeriö pyytää jakelussa mainituilta kunnilta lausuntoa myös kuntajakoselvittäjästä. Valtiovarainministeriö esittää, että kuntajakoselvittäjäksi nimitetään HT Eero Laesterä. Erityinen kuntajakoselvitys toteutettaisiin 4.5.–30.10.

Maanantaina kokoontuvalle Alajärven kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättäisi Alajärven lähtevän mukaan selvitykseen. Tässä vaiheessa ei vielä ole tarkoitus ottaa kantaa mahdolliseen kuntaliitokseen Kyyjärven kunnan kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät