-9.3 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024
MAINOS

Digikioski vastaa koronavirusepidemian aiheuttamiin haasteisiin

Etelä-Pohjanmaan Opisto vastaa koronavirusepidemian ikäihmisille aiheuttamiin haasteisiin tarjoamalla apua ja vinkkejä arjen sujuvoittamiseen digitaalisten laitteiden ja palveluiden avulla.

Apu ja vinkit tarjotaan Digikioski-puhelinapuna. Palvelu on osa Etelä-Pohjanmaan Opiston hallinnoimaa DIGITAITO-hanketta.

MAINOS

– Koronavirusepidemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi esimerkiksi videopuheluiden tarve on lisääntynyt ikäihmisten keskuudessa. Heillä on monesti tarvittava tekniikka, esimerkiksi älypuhelin käytössä, mutta sitä on käytetty vain perinteisiin puheluihin.

– Puhelinpalvelun avulla voidaan opastaa heitä laitteiden käytössä, esimerkiksi videopuhelun käyttöönotossa, kertoo DIGITAITO-hankkeen projektipäällikkö Teemu Majasaari.

Digikioski on suunnattu ensisijaisesti ikäihmisille, joiden arkea epidemia ja sen tuomat rajoitukset eniten rajoittavat. Digitaalisten laitteiden (esim. älypuhelin, tabletti tai tietokone) avulla voidaan helpottaa osin liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten aiheuttamia hankaluuksia.

Puhelinpalveluun saa soittaa kaikissa digitaalisten laitteiden käyttöön liittyvissä pulmatilanteissa. Palvelu on maksuton matkapuhelinmaksua lukuun ottamatta.

– Kaikki mitä voimme tehdä ikäihmisten palvelujen tukemiseksi, tulee varmasti tarpeeseen. Olemme tehneet yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Opiston kanssa jäsentemme digivalmiuksien parantamiseksi.

– Mielestäni tämä on oivallinen palvelu niille ikäihmisille, joilla on laitteita, mutta laitteiden kaikkien ominaisuuksien hallinta on puutteellista tai aivan uutta, toteaa toiminnanjohtaja Ulla Harju Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiristä.

Digikioski-puhelinapu palvelee numerossa 044 432 5620 arkisin kello 9-15 välisenä aikana. Mikäli kaikkiin puheluihin ei ehditä vastata, pyritään soittamaan takaisin mahdollisimman nopeasti.

Digikioski-puhelinpalvelu toteutetaan yhteistyössä Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan yhdistysten kanssa. Myöhemmin Digikioski-puhelinpalvelu on tarkoitus laajentaa myös pk-yrittäjien käyttöön.

– Etelä-Pohjanmaan Opisto haluaa olla mukana eturintamassa tukemassa maakunnan ihmisten arjen sujuvuutta tässä muuttuneessa tilanteessa.

– Ikäihmisten avustaminen digitaalisten laitteiden käytössä on yksi keino, jota yhteistyössä Eläkeliiton kanssa toteutamme. Parhaillaan mietimme, voisiko palvelua laajentaa esimerkiksi pienyrittäjien suuntaan, pohtii rehtori Kyösti Nyyssölä Etelä-Pohjanmaan Opistolta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät