1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Talvikauden nopeusrajoitukset poistuvat maakunnan teiltä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi 2019 – 2020 päättyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä.
Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan huomenna tiistaina 31.3. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään keskiviikkona 1.4. Huonokuntoisimmilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan toistaiseksi.

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilmoetristä 100 kilometriin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa.

MAINOS

Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin, kun rajoitusmerkit on vaihdettu. Vähälumisen, sateisen ja lämpimän talven jälkeen monilla teillä on päällystevaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan, kunnes päällyste on uusittu.

Ajokeli ja muut kulkijat otettava huomioon

Koska kevätsää on oikukas, ajokeli voi muuttua nopeastikin. Yölämpötilat voivat vielä laskea pakkasen puolelle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat.

Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallisi.

Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät