1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Keskusta vaatii lounasrahaa kotona opiskeleville koululaisille

Keskustan Alajärven kunnallisjärjestö puheenjohtajansa Sari Palmun ja Keskustan valtuustoryhmä puheenjohtajansa Jarmo Hännisen johdolla vaativat ruokarahaa Alajärven esi-, perus- ja lukio-opetuksen oppilaille poikkeusoloissa.

Aloitteessa todetaan, että Alajärvellä 1-3 luokkien oppilaista vain 11 on tällä hetkellä lähiopetuksessa ja ainoastaan heille on järjestetty kouluruokailu.

MAINOS

Suurin osa on etäopetuksessa koronaviruksen vuoksi, jolloin säädösten mukainen jokaisena päivänä tarjottava koululounas jää suurimmalta osalta oppilaista saamatta.

Epidemian aikana monet vanhemmat ovat joutuneet ottamaan palkatonta vapaata lasten opintojen etenemisen valvomiseksi tai monet vanhemmat ovat yllättäen menettäneet työnsä tai tulleet lomautetuiksi, jolloin perheiden talous on kiristynyt yllättäen. Lisäkulua tulee lasten lounasruokailuista.

Keskustan Alajärven valtuustoryhmä sekä Keskustan Alajärven kunnallisjärjestö esittävät, että Alajärven kaupunki maksaa esi- perusopetuksen sekä lukiolaisten huoltajille lounasrahan, joka on kolme euroa oppilas/koulupäivä. Lounasraha maksetaan kerran kuukaudessa, vaihtoehtona on maksusitoumus elintarvikkeita myyviin kauppoihin.

Aloitteessa ei kannateta lounaan tai ruokapakettien jakoa, koska ne aiheuttavat tartuntariskin kasvamisen, mikäli epidemia etenee ja sairastuneiden määrä lisääntyy.

Pakettien jako ja haku saattavat aiheuttaa muutenkin ongelmia, koska vanhemmille saattaa olla hankalaa päästä noutamaan paketteja rajattuna kellonaikana.

Toiminta on saatava käyttöön välittömästi ja sen tulee kestää koulujen avautumiseen saakka.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät