11.8 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Arpaisten autiotuvan ovet säppiin

Arpaisten autiotupa on suljettu tällä viikolla Arpaisten vaellusreitillä Soinissa.

Syynä sulkemiselle on Metsähallituksen päätös sulkea retkeilijöiden päivätupia, taukokotia sekä päiväkäytöstä ruuhkautuneita autiotupia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Metsähallituksen mukaan luonnossa voi ja kannattaa edelleen retkeillä, kunhan noudattaa terveysviranomaisten ohjeistuksia turvavälistä ja käsihygieniasta.

MAINOS

Kun muut harrastusmahdollisuudet ovat vähentyneet, keväiseen luontoon lähteminen onkin houkutellut entistä enemmän. Metsähallituksen ylläpitämien luontokohteiden kävijämäärät ovat koronavirustilanteen myötä kasvaneet, paikoin jopa ruuhkaksi asti.

Metsähallituksen Luontopalvelut on joutunut sulkemaan suosittuja retkikohteita muun muassa matkailukeskusten lähialueilla: retkeilijöiden päivätupia, taukokotia, lintutorneja ja päiväkäytössä ruuhkautuneita autiotupia on suljettu. Myös kansallispuistojen luontokeskukset ovat suljettuja ja Metsähallituksen vuokra- ja varaustupien varaukset on toistaiseksi peruttu.

Eteläisessä ja keskisessä Suomessa on tällä hetkellä lisäksi voimassa ruohikkopalovaara, joten tulta ei saa nyt tehdä. Retkelle kannattaa ottaa mukaan sellaiset eväät, joita ei tarvitse nuotiolla lämmittää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät