MAINOS

Alajärven kaupunki jatkaa keihäänheittäjä Janette Lepistön yhteistyösopimusta

Koronavirus ja siitä johtuvat poikkeusolot vaikuttavat myös kilpaurheilijoiden elämään. Lehtimäen Jyskettä edustava keihäänheittäjä Janette Lepistö, 27, ei tiedä kisakauden alkamisen ajankohtaa, eikä varmuutta ole edes kauden toteutumisesta.

Treenaamaankaan ei pääse tavalliseen tapaan. Hanskoja ei kannata kuitenkaan lyödä tiskiin, vaan luottaa tulevaan ja treenata sen minkä pystyy.

MAINOS

Alajärven kaupunki haluaa tukea omalta osaltaan lahjakasta urheilijaa ja on jatkanut viime vuonna aloitettua yhteistyösopimusta allekirjoittamalla 7.4. uuden yhteistyösopimuksen Lepistön kanssa. Sopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Sopimukseen kuuluu mm. edustustehtäviä Alajärven kaupungin tapahtumissa sekä markkinointikasvona toimiminen eri yhteyksissä. Lisäksi Lepistö on mukana LiikuntaAalto 2020 -hankkeessa, jonka tiimoilta hänellä on erillinen sopimus kaupungin kanssa.

Lepistö on voittanut urallaan SM-kultaa N22-sarjassa ja ollut Kalevan kisoissa 6. Juniori-ikäisenä hän on edustanut Suomea myös EM-kisoissa. Janettea valmentaa Kuortaneella Petteri Piironen, joka työskentelee urheiluliitossa keihään lajivalmentajana.

Terveydenhoitajan ammattiin valmistunut ja Alajärven Lehtimäellä syntynyt Janette on heittänyt keihästä jo 13 vuotta ja aloittanut kilpailemisen keihäänheitossa 14- vuotiaana. Väliin on mahtunut pakollisia välivuosia kyynärpää- ja olkapääleikkauksista toipuessa.

Nyt terveys on hyvä ja mikäli koronatilanne mahdollistaa kilpailut, tähtäimessä on Kalevan kisat elokuussa. Kisoissa mitellään yleisurheilun SM-mestaruuksista.

Haaveena on myös edustuspaikka EM-kisoihin. Pariisissa 25.8. käynnistyviin EM-kisoihin tarvitaan 58 metrin heitto. Lepistön kisaennätys on 54,11 metriä.

Lepistö on vuoden verran keskittynyt kokonaan urheiluun ja valmistautunut kesään mm. treenileirillä Afrikassa. Allekirjoitustilanteessa kysyimme Janetelta, miten treenaaminen vallitsevissa poikkeusoloissa on sujunut, kun halliinkaan ei pääse treenaamaan heittoja.

– Käyn paljon lenkillä, teen hyppytreenejä pihalla, heittelen kuntopalloa. Sitten on tankoa ja painoja – ja oikeastaan puntilla en muutenkaan muuta tarvitse. Huomenna pääsen heittämään Kuortaneelle yleisurheilukentän lähellä olevalle rantakentälle. Ja Alajärven Ankkurikentälle pääsen kun kelit sallivat nurmikon käytön, Janette kertoo.

MAINOS
Exit mobile version