-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19 -tilanne ennallaan

Todettujen COVID-19 -tapauksien määrä maakunnassamme on pysynyt samana (34). Sairaalahoidossa on muutama potilas.

Tähän mennessä Etelä-Pohjanmaan tartuntatautiketjut on pystytty selvittämään yhtä lukuun ottamatta ja valtaosa tartunnoista on lähtöisin Itävallasta tai Leviltä. Sairastuneista enemmistö, kaksikymmentäneljä on miehiä. Eniten sairastuneita on 50-59 vuotiaiden ikäryhmässä.

Toistaiseksi tartuntoja alueella ei ole todettu lainkaan yli 80-vuotiailla, joka johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että ikäryhmä on vahvasti sitoutunut liikkumiseen ja lähikontakteihin liittyviin rajoituksiin.

MAINOS

Sairaanhoitopiiri ja alueen terveyskeskukset ottivat eilen käyttöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uudet, 15.4.2020 päivitetyt näytteenottokriteerit. Tämän myötä näytteenottomäärät tulevat lisääntymään erityisesti terveyskeskuksissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät