Soinin sivistyslautakunta kokousti sähköisesti

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa sivistyslautakunta kokoontui ensimmäisen kerran sähköiseen kokoukseen. Kokouksen alussa käytiin läpi sähköisen kokouksen hieman erilaiset periaatteet ja toisaalta rajoitukset esimerkiksi mahdollisessa äänestystilanteessa.

Varhaiskasvatusmaksuja ei peritä niiltä perheiltä, joiden lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa poikkeusolojen aikana.

MAINOS

Aikaisemmin Soinissa on ollut kokeilussa maksuton varhaiskasvatus koulujen loma-aikoina, mutta se poistettiin vuoden 2020 loppuun. Ainoa poikkeus asiaan on se, että maksuton kokeilu alkaa vuoden 2020 viikosta 53 alkaen, kestäen vuoden 2021 loppuun.

Lukuvuosisuunnitelmaan lisättiin liite koskien koronapandemian tuomiin muutoksiin kouluelämässä. Koulu muuttui yhdessä yössä pääasiassa etäopetukseen sähköisiä apuvälineitä hyväksikäyttäen.

Koronan vaikutuksista puhuttiin kokouksessa muutenkin koko sivistystoimen kannalta. Kirjastossa valmistaudutaan tulevaan syyskauteen kirjatilauksin ja dokumentoimalla vanhaa aineistoa.

Liikuntatoimen osalta keskusteltiin peruttujen liikuntavuorojen ja kuntosalikorttien hyvittämisestä myöhemmin tänä vuonna. Tilanteet katsotaan aina tapauskohtaisesti. Hyvittäminen ei kuitenkaan tarkoita maksupalautuksia.

Kouluun liittyy myös uusi sivistyslautakunnan hyväksymä linjaus, jota esitetään edelleen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Koska kunnan strategiassa on mainittuna laadukkaat peruspalvelut, esittää sivistyslautakunta hyväksyttäväksi sen, että alkuopetuksessa olevat kaksisarjaiset luokat jatkavat kahtena luokkana alakoulun loppuun (eli luokat 3-6).

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensi syksynä olisi 28 oppilaan yksi kolmasluokka, mutta tämän esityksen mukaisesti luokkia olisi kolmannella kaksi. Ja näin jatkettaisiin myös seuraavat lukuvuodet. Viimeinen suuri soinilainen ikäluokka menee ensi syksynä esikouluun.

Tämän jälkeen lapsimäärät vähenevät selvästi ja koulua käydään yksisarjaisena. Välillä tulee kysymyksiä koulujen luokkakohtaisista oppilasmääristä.

Nyt voimme sanoa, että kaikille luokille mahtuu uusia oppilaita ja ryhmät ovat oppimisen kannalta sopivan kokoisia. Näin ei voisi sanoa, jos luokassa on jo ennestään kolmisenkymmentä oppilasta.

MAINOS
Edellinen artikkeliSuviseurat järjestetään tänä kesänä radiossa ja netissä
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19 -tilanne ennallaan