Suviseurat järjestetään tänä kesänä radiossa ja netissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma siirtyy vuodella koronaviruspandemian vuoksi.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunta on tehnyt päätöksen Reisjärven Suviseurojen siirtämisestä vuoteen 2021. Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä 26.-29.6.2020.

MAINOS

Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80000 seuravierasta.

Uuden suunnitelman mukaan Suviseurat järjestetään radiossa ja netin välityksellä vuonna 2020, Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024.

SRK:n työvaliokunta valmisteli suunnitelmaa yhdessä tulevien vuosien seurajärjestäjien kanssa. Lopullisen päätöksen Suviseurojen järjestelyvuoroista tekee syksyllä kokoontuva SRK:n vuosikokous.

– Arvioimme erilaiset vaihtoehdot ja niiden vaikutukset. Keskustelimme myös eri paikkakuntien seura-alueiden maanomistajien kanssa. Lämminhenkisissä neuvotteluissa kaikilla oli tahto löytää yhteinen ratkaisu, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila kertoo.

Tulevan kesän seuroista on tullut paljon kyselyjä ja toiveita. Niihin on haluttu vastata, vaikka kokoontuminen ei nyt onnistukaan.

– Ensi kesänä on mahdollista kuunnella Jumalan sanan saarnaa Kesäseuraradion välityksellä. Suviseurat järjestetään radioseuroina ja videolähetyksinä, SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi kertoo.

Kesäseuraradion FM- ja nettiradion lähetykset toteutetaan 24.6.–3.8.2020.

– Olemme saaneet monia toiveita myös radiotoiminnan aloittamisesta jo aikaisemmin keväällä. Selvitämme parhaillaan mahdollisuutta käynnistää nettiradiolähetykset jo toukokuussa, Lohi lisää.


Reisjärvellä iloitaan suviseuratyön jatkumisesta

– Monissa kodeissa Suviseuroja on jo kovasti odotettu, joten olemme erittäin iloisia siitä, että Suviseurat toteutuvat Reisjärvellä kuitenkin vuoden päästä.

– Poikkeusolojen keskellä iloon sisältyy ajatus ’jos Jumala suo’, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi sanoo.

Päätoimikunta kokoontuu huhtikuun aikana päättämään valmistelujen keskeyttämisestä ja aikataulusta niiden jatkamiselle.

– Suviseuroja on valmisteltu jo usean vuoden ajan. Nyt on aika pitää hengähdystauko, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki toteaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliTilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19 -tilanteesta
Seuraava artikkeliSoinin sivistyslautakunta kokousti sähköisesti