Veto huippuasemissa kevään Telia Esports Seriesissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon esports-joukkue Veto on edennyt kevään Telia Esports Seriesissä tänään tiistaina 28.4. kello 18 pelattavaan semifinaaliin.

Jos Veto voittaa semifinaalin Kova Esportsia vastaan, niin se tietää finaalia SuperJymyä vastaan torstaina 7.5. kello 21.

MAINOS

Finaalissa olisi luvassa monin tavoin mielenkiintoinen asetelma, kun pesäpallon suurseurat kohtaisivat toisensa myös esports-finaalissa.

Semifinaalia pääsee tänään seuraamaan osoitteessa: https://www.teliaesportsseries.com/fi/finland/match/1047

Avaimet jopa finaalin voittoon ovat Vedolla selkeät. Veto kaatoi semifinaalivastustaja Kova Esportsin jo Telian runkosarjassa 16-5 ja SuperJymyn FEL CS-liigan runkosarjassa 2-0.

Kolmessa sarjassa

Otteluita Vedon joukkueella on ollut kevätkaudella enemmän kuin koskaan. Tammikuusta lähtien pelattuna on nyt 66 ottelua ja pelaamatta on vielä 37-55 ottelua, riippuen pudotuspeleistä.

Vakituisia sarjoja mitä pelataan on kolme: Telia Esports Series, FEL CS-liiga ja ESEA Main.

Lyhytaikaisia turnauksia mitä on pelattu ja vielä pelataan kevään aikana on viisi: Gigantti Cup, Omen CSGO Open, Rainmaker Open, Winners League sekä Elisa Viihde Spring Challenge.

Telia Esports Seriesin runkosarja oli äärimmäisen tasainen, kaikki neljä joukkuetta ovat tilastoissa viidellä voitolla ja kahdella häviöllä. Palkintopotti on 40000 euroa ja Vedon loppusijoitus runkosarjassa oli neljäs.

Ensimmäinen playoffs-kierros päättyi Veto – Kynyniekat 2-0 ja toinen playoffs-kierros eli semifinaalit, pelataan tänään tiistaina Kova Esportsia vastaan.

Kolmas playoffs-kierros, finaali, pelataan torstaina 7.5. ja vastaan asettuu SJ Gaming eli Superjymy.
Myös FELin CS-liiga on alkanut Vedolta lupaavasti. Siinä palkintopotti on 50000 euroa ja Veto on voittanut kaksi ensimmäistä ottelua, niistä merkittävin voitto oli SuperJymystä 2-0.

Runkosarjan otteluita on jäljellä vielä viisi, jonka jälkeen pelataan playoffit. Ottelut näkee osoitteessa www.veto.gg.

Esea:n toinen kevätkausi alkaa ensi viikolla. Ensimmäinen kevätkausi päättyi lievään pettymykseen viiteen otteluvoittoon ja 16 häviöön. Kuudella voitolla olisi pysynyt sarjapaikka Euroopan toiseksi kovimmassa sarjassa, mutta Veto tippui yhtä porrasta alempaan ESEA MAIN -sarjaan.

Tavoitteena ESEA-kaudelle Veto lähtee tavoittelemaan takaisin paikkaansa Advancedissa. Myös nämä ottelut näkee www.veto.gg.

Veto voitti huhtikuussa pelatun Gigantti Cupin. Palkintopotti oli 6000 euroa. Veto eteni siinä 512 joukkueen alkukarsinnoista neljän joukkueen finaaliturnaukseen. Finaaliturnauksessa Veto voitti kaikki pelinsä puhtaasti tuloksin 2-0.

Veto osallistui toiseen Omen CSGO Openin karsintaturnaukseen voittaen sen. Palkintopotti on 5000 euroa. Turnauksen maafinaali pelataan toukokuussa.

Veto osallistui myös Rushmode Openin karsintaturnaukseen voittaen sen. Palkintopotti tuornauksessa on 60000 euroa. Rushmode Openin jatkosarja pelataan touko-kesäkuussa.

Veto sijoittui lisäksi Elisa Viihde Spring Challengen 3. sijalle. Palkintopotti siinä on 10000 euroa ja sarja oli jälleen äärimmäisen tiukka. Viidestä ottelustaan Veto voitti yhden ja neljä päättyi tasapeliin.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSääksen pesäkameraa pääsee nyt seuraamaan Ilomantsista
Seuraava artikkeliAlajärvi lähtee kuntajakoselvitykseen Kyyjärven kanssa