Metalliromun ja lannoitesäkkien keräys alkaa Soinissa heti vapulta

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin 4H -yhdistyksen organisoima metalliromun keräys jatkuu edellisvuosien tapaan samoilla keräyspaikoilla.

Laasalan kylälle on paljon toivottu metalliromunkeräystä, mutta paikkaa ei ole löytynyt. – Mikäli joku haluaa antaa maa-alueensa Soinin 4H-yhdistykselle keräyspaikkakäyttöön, toivotaan yhteydenottoa pikimmiten numeroon 040 064 9873, sanoo toiminnanjohtaja Saija Källi.

MAINOS

Reilu Teko lannoitesäkkikeräys toimii ajalla 1.5-31.7. Paikka on sama kuin aiempina vuosina, eli teollisuusalueella Print-hallin takana osoitteessa Lintuharjuntie 2.

Keräykseen kelpaavat muoviset Yaran (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira) 40 kilon lannoitesäkit, myös metsälannoitesäkit, Yaran 25 kilon lannoitesäki, lannoitelavojen suojahuput, Yaran (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira) suursäkit, myös metsälannoitesäkit, Yaran säkit Befert –painatuksella, Hankkijan rehusuursäkit, Hankkijan siemensäkit, Lantmännen Agron siemensuursäkit, Lantmännen Feedin siemensuursäkit, Raisioagron siemensuursäkit, Tilasiemenen siemensuursäkit ja Peltosiemenen siemensuursäkit.

Mitään muuta muovia, muita suursäkkejä tai muuta jätettä ei keräykseen saa tuoda.

40 ja 25 kilon säkkien pakkaus tukee tehdä 50 kappaleen nippuihin, suursäkkien ja lavahuppujen pakkaus viiden kappaleen nippuihin.

Nuoria rekrytoidaan Taimitekoon

Soinin 4H yhdistys on mukana 4H:n Taimiteko-toimintamallissa kesällä 2020. Taimiteossa istutetaan Suomeen uutta metsää hiilinieluksi ja samalla työllistetään nuoria.

Vapo Oy on lahjoittanut maa-alueita ympäri Suomea Suomen 4H-liitolle ja Soinista löytyy 3,8 hehtaarin alue, jonne taimia päästään istuttamaan. – Nyt etsimme toiminta-alueeltamme kesätöitä kaipaavia nuoria, pääasiallisesti yhdeksäsluokkalaisia, mutta myös muilla alle 18-vuotiailla on mahdollisuus työllistyä. Rekrytoimme noin 10-15 henkilöä.

Taimien istuttaminen tapahtuu näillä näkymin kesäkuun alun ja juhannuksen välisenä aikana.
Työtä haetaan lähettämällä sähköpostilla työhakemus yhteystietojen kera osoitteeseen soini@4h.fi.

MAINOS
Edellinen artikkeliAvoimet kylät on suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma
Seuraava artikkeliSeuraa tomaatin elämää – tomaattilive on avattu!