Avoimet kylät on suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuosittainen Avoimet Kylät -päivä toteutetaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi verkossa diginä. Nyt kun Maaseutuparlamenttiakin siirtyy ensi vuoteen, on Avoimet kylät -päivä vuoden 2020 suurin valtakunnallinen maaseututapahtuma.

Käytännössä Avoimet Kylät -päivä toteutetaan sovitusti 13. kesäkuuta ja kylät käyttävät materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kaikki materiaali julkaistaan verkkoon yhden päivän aikana, jotta kylille saadaan maksimaalinen näkyvyys tapahtumasta somessa ja myös perinteisessä mediassa.

MAINOS

Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja valokuvia, kylähistoriikin verkkolyhennelmän tai kuvata vaikka kyläliveä. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisulupa tekijältä.

Yhtenä päivän teemana on ulkoilu. Tavoitteena on esitellä verkossa kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja, jotta ihmiset tietävät millaisia ulkoilumahdollisuuksia kyliltä löytyy.

Webinaareista neuvoja

Tapahtumaa varten voi myös kuvata uuden videon ja tähän on tulossa ohjeeksi webinaari mobiilivideon tekemisestä. Suomen Kylät julkaisee myös toisen webinaarin, jossa käydään läpi podcastin tekeminen kotioloissa.

Avoimet Kylät -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook. Suomen Kylät julkaisee myös pienen ohjevideopaketin, jossa käydään läpi kuvien ja videoiden lataaminen Facebook-palveluun.

Materiaalit ladataan kylien omiin kanaviin, jonka jälkeen ne linkataan valtakunnalliselle Avoimet Kylät -kanavalle Facebookiin ja Avoimet Kylät -karttasovellukseen.

Ilmoita kylän tempaus Aisaparille!

Kerro Aisaparille, mitä kyläsi/yhdistyksesi aikoo tehdä verkossa näkyväksi Avoimet kylät -päivänä, niin me ilmoitamme tempauksen eteenpäin valtakunnalliselle kartalle. Ilmoittautumisen voi tehdä kotisivun lomakkeella, vapaamuotoisesti sähköpostiin kylille@aisapari.net tai soittamalla p. 0400 239 359.

– Olisi hienoa, jos kylät ja yhdistykset lähtisivät innolla mukaan jakamaan vaikka vanhoja valokuvia Facebookiin, ellei uudempaa materiaalia ole.

– Kylän perinteiset ruoka- tai käsityöohjeet, harrastukset, kauniit maisemat, ulkoilualueet, nähtävyydet tai vaikka kylän viulistin esitys olisivat helposti toteutettavia tempauksia myös verkkoon. Aisaparilta löytyy tarvittaessa apua ja neuvoja toteutukseen, sanoo Kylille-hankkeen koordinaattori Päivi Kultalahti.

– Ja mikäpä estäisi kuvaamasta kyläliveä? Verkossa on nähty norppaliveä ja navettaliveä. Ehkä joku nuori kyläläinen innostuisi kuvaamaan vaikkapa lemmikkiliveä? Osallistetaan koko kylä mukaan ja nostetaan meidän alue Suomen kartalle!

Kylät elävät myös verkossa

Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Tempaukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten päivään odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää.

Vaikka verkkotempauksen pääasiallinen julkaisukanava on Facebook, voi julkaisukanavavan käyttää lisäksi kylän verkkosivuja, Youtubea tai Instagramia. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät
Lisätietoa ja materiaaleja löytyy osoitteesta avoimetkylat.fi.

MAINOS
Edellinen artikkeliMestarisuksittelija kampanja päättyy ja kesän kuntokampanjat alkavat Soinissa
Seuraava artikkeliMetalliromun ja lannoitesäkkien keräys alkaa Soinissa heti vapulta