-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Mestarisuksittelija kampanja päättyy ja kesän kuntokampanjat alkavat Soinissa

Mennyt talvi oli suhteellisen haastava hiihdon harrastajille. Nyt on kuitenkin aika laskea talven hiihtokilometrit yhteen ja katsoa täyttyykö mestarisuksittelijan rajapyykki, joka on 500 kilometriä.

Soinin kunnan liikuntapalvelut palkitsee kaikki soinilaiset henkilöt jotka ovat hiihtäneet talven aikana vähintään 500 kilometriä. Mestarit saavat valita itselleen palkinnoksi pokaalin tai tuotepalkinnon, joka on juomavyö.

MAINOS

Tulokset ja valittu palkinto tulee ilmoittaa liikuntasihteeri Janne Kujalalle torstaihin 14.5. mennessä sähköpostitse janne.kujala@soini.fi tai p. 040 079 0643.

Alkavan kesän aikana on käynnissä kolme erillistä kuntokampanjaa. Kaikki kampanjat alkavat 1.5. ja kestävät 31.8. saakka.

Mestaripyöräilijä- ja rullaluistelukampanjan aikana kerätään kilometrejä joko pyöräillen tai rullaluistellen. Syksyllä Soinin kunnan liikuntapalvelut palkitsee kaikki mestarit pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

Mestaripyöräilijäksi edellytetään vähintään 1000 kilometriä pyöräilyä kesän aikana. Päivää kohti laskettuna, kun pyöräilee reippaan kahdeksan kilometriä joka päivä kampanjan aikana, niin tuhat kilometriä täyttyy.

Liikuntasihteeri Janne Kujala kannustaakin laittamaan pyöränmittarin käyttöön heti vapusta alkaen.
Rullaluistelussa rajapyykki on 750 kilometriä. – Rullaluistelussa mestarit ovat olleet harvassa, saataisiinkohan tänä syksynä muutama mestari myös tällä saralla, Kujala pohdiskelee.

Kuntokorttikampanjan suorituskorttiin merkitään vähintään 30 minuuttia kestäneet liikuntasuoritukset, liikuntamuodon kukin osallistuja saa valita itse.

Kuntokortteja on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan Soinin apteekista, mutta sitten kun koronaepidemia helpottaa, kortteja tulee jakoon myös kunnantalolle, kuntosalille ja kirjastoon. Syksyllä arvotaan kaikkien palautettujen suorituskorttien kesken palkintoja.

Talvikauden kuntokortit (1.1-30.4) voi palauttaa Soinin kunnantalon postilaatikkoon torstaihin 14.5. mennessä. Osallistujien kesken suoritetaan arvonta ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kuntolaatikkokampanja alkaa myös 1.5. ja kestää 31.8. saakka. Kuntolaatikoita on eri puolilla Soinia ja ne sijaitsevat Museonmäellä kuntoradan lähtöpaikalla, Möksyntiellä Vuorenmaan risteyksessä, Laasalassa linja-autopysäkillä, Hankajärvellä leirintäalueella, Parviaisessa linja-autopysäkillä, Kukonkylällä linja-autopysäkillä sekä Hautakylällä.

Soinin kunnan nettisivuilta löytyy kuntolaatikoiden tarkemmat sijoituspaikat.

Kuntolaatikoissa olevaan vihkoon kirjataan liikuntasuorituksia ajallisesti tai matkallisesti. Liikuntamuoto voi olla vaikkapa kävelyä, juoksua, pyöräilyä tms. Syksyllä arvotaan osallistujien kesken palkintoja. Suoritusmerkinnät toimivat ”arpalipukkeena”, joten kannattaa kirjata aktiivisesti suorituksia vihkoihin.

Koronaepidemian takia liikuntatapahtumia on jouduttu valitettavasti perumaan. Onneksi kuitenkin omatoimista terveysliikuntaa pystyy harrastamaan monella eri tavalla. – Vappuna alkavat kuntokampanjat toimivat hyvänä motivointikeinona oman terveyden edistämiseen, Kujala toteaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät