Etämuotokuvia-projekti Nelimarkka-museossa

36
Mainos[adrotate banner="3"]

Haluaisitko itsestäsi taiteilijan maalaaman ”etämuotokuvan”? Osallistu hauskaan etämuotokuvaprojektiin, jonka Nelimarkka-museo toteuttaa residenssitaiteilija Francesca Vesprinin kanssa. Projekti järjestetään 4.-31.5. ja se on maksuton ja avoin kaikille!

Projektiin voi osallistua englannin, italian tai hollannin kielellä – tarvittaessa myös suomen kielellä.
Yksi maalausistunto kestää noin 20 minuuttia. Varaukset tehdään 15.5. mennessä. Taiteilija maalaa muotokuvat toukokuun kahdella viimeisellä viikolla.

MAINOS

Realistisen muotokuvan sijaan taiteilija on kiinnostunut kuvattavan “energiasta” ja “sisäisistä väreistä”. Esimerkkejä taiteilijan maalaustavasta löytyy osoitteesta instagram.com/p/B7BJdZPhxNf/?igshid=90bd4p258awz .

Projektiin osallistumiseen tarvitaan tietokone tai puhelin, jossa on nettikamera. Ohjelmaksi tarvitaan jokin seuraavista: Skype, Messenger tai FaceTime.

Lähetä sähköposti Francescalle osoitteeseen vesprinifrancescapainter@gmail.com ja ilmoita sähköpostissa nimesi sekä kieli, jota haluat käyttää. Jos haluat osallistua suomeksi, Francesca ohjaa postin Nelimarkka-museolle.

Lisäksi kerro kysymys tai ajatus, jonka haluat taiteilijan esittävän jollekin osallistujista. Tämä on vapaaehtoinen. Taiteilija välittää kysymyksesi toiselle osallistujalle sattumanvaraisesti ja anonyymisti.

Saat sähköpostiisi vastauksen, jossa on linkki Doodle-varauskalenteriin sekä henkilökohtainen varausnumerosi, jolla voit varauksen tehdä.

Saat samalla sähköpostiisi taiteilijan välittämän kysymyksen. Halutessasi voit vastata kysymykseen sähköpostitse tai keskustella aiheesta oman maalausistuntosi aikana.

Varauksia otetaan vain 48, joten ole nopea! Maalausistuntoa edeltävänä päivänä saat vielä muistutuksen siitä sähköpostiisi.

Korona pidensi residenssiaikaa

Francesca Vesprini on Belgiassa asuva italialaissyntyinen taiteilija, joka on tullut Nelimarkka-museon residenssiin helmikuun alussa 2020. Koronaviruksen johdosta residenssiaika on pidentynyt suunnitellusta: Belgiaan tai Italiaan palaaminen on vaikuttanut hankalalta.

Kokoontumisrajoitukset ovat estäneet museon ja residenssitaiteilijoiden normaalin työpajatoiminnan tänä keväänä, siksi museo järjestääkin Francescan ideoiman etäprojektin, jossa hän maalaa etämuotokuvia nettikameran välityksellä.

Projekti on avoin kaikille – riippumatta taustasta, kulttuurista tai olinpaikasta. Projektin erityisenä alueellisena kohderyhmänä on kuitenkin Etelä-Pohjanmaa. Mukana yhteistyössä on Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Kuvataidekoulu Eero.

Maalausprosessista tehdään video, mutta kuvauksen kohteena on ainoastaan taiteilijan tekemä maalaus – ei osallistuja itse. Jos innostusta löytyy, voi osallistuja maalata istunnossa vastakuvan taiteilijasta.
Kuva voidaan sisällyttää projektin myöhemmässä vaiheessa taiteilijan teoksia esittelevään näyttelyyn.

Valmiista muotokuvasta tehdään sekä digitaalinen että paperikopio, jotka osallistuja saa halutessaan itselleen. Myös alkuperäinen muotokuva on mahdollista saada itselleen.

Ennen tätä muotokuvat asetetaan kuitenkin esille johonkin Nelimarkka-museon näyttelykohteista, ja näyttely esitellään internetissä.

Näyttelyn ajankohta ja julkaisutapa määrittyvät tarkemmin myöhemmin. Julkaisemisessa hyödynnetään museon some-kanavia, kuten Facebook-live -striimausta. Osallistujien tietoja ilmaistaan kuvien yhteydessä vain osallistujan luvalla.

Nelimarkka-museon etämuotokuvaprojekti noudattaa Etelä-Pohjanmaan alueellista kulttuuristrategiaa, jossa kehitetään matalan kynnyksen taide- ja kulttuuritoimintaa ja jossa osallistujat voivat olla mukana kokijoina ja/tai tekijöinä.

Projekti hyödyntää strategian mukaisesti digitaalisuuden mahdollisuuksia, kokeilee ja kehittää uusia toimintamalleja museon ja alueellisten toimijoiden välille. Strategian mukaisesti projektissa kohtaavat kansainvälisyys ja alueellisuus.

Projektia on tukenut Etelä-Pohjanmaan Liitto.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa