-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Etätyötiloja etsitään Aisaparin alueelta!

Leader Aisaparin alueella (Alajärvi, Evijärvi, Lapua, Lappajärvi, Kauhava ja Vimpeli) on käynnistynyt Rural Working Hub – Maaseudun yhteisölliset etätyötilat hanke etsii etätyötiloiksi sopivia tiloja ja tarjoaa tiedollista apua niiden kehittämiseen.

Työn tekeminen on isossa murroksessa ja ihmiset voivat, sekä haluavat yhä enemmän vaikuttaa siihen missä ja milloin tekevät työtä. Digitaalisuus ja nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat työn tekemisen myös kansainvälisesti minne tahansa.

MAINOS

Koronakriisi on muuttanut hetkessä suhtautumisen etätyön tekemiseen ja uusien työn tekemisen toimintatapojen käyttöönottamiseen.

Hankkeen projektipäällikkö Heli Talvitie kertoo, että tarkoituksena on selvittää ja pohtia yhdessä eri toimijoiden kanssa toimivimmat käytännöt, sekä jakaa hyviä malleja etätyötilojen perustamiseen.

Keskeisenä tavoitteena on tunnistaa etätyön mahdollisuudet ja toimivan etätyötilan ominaisuudet.


Etätyötiloja löytyy jo kolmetoista!

Rural Working Hub kokoaa seutukunnan etätyötilat yhteen ja helpommin löydettäviksi (Alajärvi, Evijärvi, Lapua, Lappajärvi, Kauhava ja Vimpeli).

Ensimmäinen listaus on nyt julkaistu Aisaparin verkkosivuilla. Listausta päivitetään, kun uusia tiloja tulee mukaan. – Ole rohkeasti yhteydessä, jos haluat lisätietoja tai ilmoittaa hallinnoimasi tilan mukaan, Heli Talvitie kannustaa.

Etätyötiloja tarjoavien joukossa on mm. Hotelli-Ravintola Alvariini Alajärveltä ja Kauhavan Seudun Vanhustenkotiyhdistys ry.

Alvariinin yrittäjä Tomi Hemminki kertoo, että he haluavat olla mukana tarjoamassa etätyötilaa lisäpalveluna. Ravintola ja kokoustilat tarjoavat monipuolisen palvelukokonaisuuden etätyötilaa käyttävälle.

Kauhavan Seudun Vanhustenkotiyhdistyksen toiminnanjohtaja Maria Toimela toivoo saavansa hankkeen avulla vinkkejä, miten muokata etätyöpisteiksi suunnitellut tilat vastaamaan parhaiten etätyöntekijöiden tarpeita. Valmiina heiltä löytyvät jo kokoustila- ja ravintolapalvelut etäyötilojen yhteyteen.

Hankkeeseen voi tutustua Aisaparin verkkosivuilta ja seuraa tiedon välitystä Facebookista Rural Working Hub-sivustolta.

Hanketta hallinnoi Aisapari Ry ja paikallisena kumppanina toimii Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy. Hanke on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka yhteistyökumppanina on Longford Local Community Developlment Committee Irlannista.

Hankkeen on rahoittanut Aisapari EU:n Leader-ohjelmasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät