-9.5 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024
MAINOS

Joku Muu ei hoida, vaan sinä

Katkaistaan kissojen kurjuuden kierre -kampanja (4K) muistuttaa ihmisiä kissojen leikkaamisen tärkeydestä.

Ihmiset keksivät kissojen leikkaamatta jättämiselle monenmoisia, mielestään hyviä syitä. 4K-kampanja kertoo, miksi mikään näistä syistä ei ole peruste jättää lemmikki leikkaamatta. Vuorossa on perustelu: on kissoille aina ennenkin koti löytynyt.

MAINOS

”On pennuille ennenkin koteja löytynyt, ja sitä paitsi eikös ne eläinsuojeluyhdistykset ole tätä varten olemassa?”

Luotat siis siihen, että joku muu siivoaa jäljet. Ei näin: sinä olet vastuussa omasta lemmikistäsi ja kaikista lemmikkiin liittyvistä asioista.

Jos sait edelliset pennut tyrkytettyä ilmaiseksi koteihin, oletko tarkistanut, miten näillä kissoilla nyt menee? Pidetäänkö niistä hyvää huolta?

Lemmikin saaminen ilmaiseksi yllyttää ihmisiä ottamaan se hetken mielijohteesta: se on söpö, näyttää tosi hyvältä somepostauksissa eikä se maksa mitään, joten viedään kotiin! Söpö pentu kasvaa kuitenkin väistämättä tuiki tavalliseksi aikuiseksi ja siitä koituu kuluja, vaivaa ja huolta alusta asti.

Harkitsemattomasti hankittu kissa saattaa siksi alkaa kyllästyttää nopeasti ja se on helppo viskata kartanolle villiintymään – eroon pääsemiseen tuskin halutaan käyttää sen enempää aikaa ja vaivaa kuin kissan hankkimiseenkaan.

Eläinsuojeluyhdistyksetkään eivät lemmikin omistajan välinpitämättömyyden takia syntyneitä pentuja hoiviinsa toivoisi.

Eläinsuojeluyhdistyksillä on jo kädet täynnä töitä hylättyjen ja kaltoin kohdeltujen lemmikkien kanssa, ja eläinten hoito ja kuntouttaminen sekä uusien, hyvien, loppuelämän kotien etsintä eläimille vie paljon aikaa.

Sitä paitsi: vaikka haluamme auttaa kodittomia eläimiä, toivomme hartaasti, ettei meidän tarvitsisi.

Teemme paljon valistustyötä sen eteen, että löytöeläinkodit voisivat lopettaa toimintansa tarpeettomina. Se edellyttää, että jokainen lemmikin omistaja toimii vastuullisesti.

Helpoin – ja tehokkain – asia, minkä jokainen meistä voi tehdä kodittomien eläinten eteen, on varmistaa, että emme itse tuota niitä maailmaan lisää. Tunne vastuusi kissanomistajana. Leikkauta lemmikkisi.

Katkaistaan kissojen kurjuuden kierre -kampanjan (4K) tavoitteena on kastroida ja steriloida mahdollisimman monta koditonta kissaa vuoden 2020 aikana sekä muistuttaa ihmisiä kissojen leikkaamisen tärkeydestä. Pidetään yhdessä kissoista huolta ja kissojen puolta! #4K

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät