3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Kuusiolinnan terveysasemille yhteinen ajanvarausnumero – käyttöön myös kännykällä toimiva etälääkärisovellus

Alavuden, Kuortaneen, Soinin, Töysän ja Ähtärin terveysasemien ajanvarausnumerot muuttuvat 13.5., kun Kuusiolinnassa otettiin käyttöön yksi yhteinen ajanvarausnumero. Tähän ajanvarausnumeroon ollaan yhteydessä niin kiireellisen kuin kiireettömänkin hoidon tarpeessa.

Aikoja ei varata enää terveysasemien ja omahoitajien omista puhelinnumeroista. Vanhoihin numeroihin soitetut puhelut yhdistetään automaattisesti uuteen ajanvarausnumeroon.

MAINOS

– Yksi ajanvarausnumero selkeyttää asiakkaan yhteydenottokanavia. Hänen ei tarvitse esimerkiksi itse tietää, mille terveysasemalle hänen kuuluu olla yhteydessä tai onko asia kiireellinen vai kiireetön. Ajanvarauksesta asiakas ohjataan suoraan oikealle hoitopolulle.

– Muutoksella vapautamme esimerkiksi hoitajien työpanosta aikojen varaamisesta varsinaiseen asiakastyöhön, kertoo Kuusiolinna Terveyden terveyspalveluiden palvelupäällikkö Maria Keto.

Laboratorion, fysioterapian, röntgenin, hammashoitolan ja neuvolan ajanvarausnumerot säilyvät ennallaan.

Etälääkäri tuo avun moneen vaivaan

Kuusiolinna Terveyden asiakkaat saavat 13.5. käyttöönsä myös uuden palvelun: lääkärien etävastaanotolle pääsee lataamalla omaan älypuhelimeen Pihlajalinnan terveyssovelluksen.

Varsinkin epidemia-aikana Pihlajalinna-terveyssovellus on erittäin suositeltava yhteydenottokanava terveyskeskukseen. Etävastaanotolla saa hoidettua yleisimpiä sairauksia, ja se on kätevä tapa uusia esimerkiksi reseptejä.

Terveyssovelluksesta löytyy myös koronavirus-osio, jonka kautta voi hakeutua etävastaanotolle, jos epäilee itsellään koronavirusinfektiota.

Vastaanotto alkaa hoitajan tekemällä hoidontarpeen arvioinnilla. Jo tätä ennen sovellus on kysynyt asiakkaalta automaattisesti perustietoja.

– Potilas ja häntä hoitava hoitaja tai lääkäri pystyvät keskustelemaan keskenään ja tarvittaessa voivat nähdä toisensa sovelluksen videoyhteyden kautta. Sovelluksen välityksellä voi lähettää myös valokuvia. Esimerkiksi silmätulehduksen tai ihottuman hoitaminen onnistuu usein etävastaanotolla, Kuusiolinna Terveyden johtava lääkäri Karoliina Liski sanoo.

Tarvittaessa lääkäri ohjaa potilaan eteenpäin, esimerkiksi laboratoriokokeisiin tai vastaanotolle.

– Jos potilaan vaiva vaatii lääkärin tekemiä tutkimuksia, kuten vaikkapa korvien tutkimista tai keuhkojen kuuntelua, pyydämme häntä tulemaan terveysasemalle, Liski toteaa.

Terveyssovellus kannatta ladata puhelimeen valmiiksi jo ennen kuin sitä tarvitsee, sillä sen käyttöönotto vaatii verkkopankkitunnukset.

– Kaikilla ei ole älykännykkää, eikä terveyssovellus korvaa perinteisiä vastaanottokäyntejä. Sen tarkoitus on tuoda uusi joustava terveyspalvelu perinteisen hoitotyön rinnalle. Olen erittäin ylpeä, että voimme näinä aikoina tarjota kuntalaisille poikkeuksellisen hyviä julkisia terveyspalveluita myös suoraan kotisohvalle, Liski kertoo.

Pihlajalinnan terveyssovellusta voivat käyttää kaikki Kuusiolinna Terveyden asiakkaat.

Terveyssovelluksen voi ladata omaan älypuhelimeen sovelluskaupasta, iPhonelle App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Sovelluksen lataaminen ei maksa mitään. Se löytyy sovelluskaupasta nimellä Pihlajalinna.

Sovelluksen lataus- ja käyttöohjeet löydät osoitteesta kuusiolinna.fi sekä video- että pdf-muodossa.
Etävastaanotto maksaa saman verran kuin vastaanottokäynti terveysasemalla. Sovelluksen avulla tavoittaa hoitajan ja lääkärin terveysasemien aukioloaikoina.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät